Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи пред сръбската национална

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи пред сръбската национална
Коментари Харесай

Музикантите и безработните в Сърбия ще получават помощи

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи нощес пред сръбската национална телевизия, че обстановката с новозаразените в Белград се усъвършенства през последните два дни с помощта на имунизацията, до момента в който обстановката в централна Сърбия е трагична и разгласи помощ за безработните и музикантите, оповестява белградският вестник " Данас ".

Вучич сподели, че музикантите, които са към 3000 в разнообразни организации, ще получат помощи. Те евентуално ще бъдат в размер на две минимални заплати. Пенсионерите ще получат по 30 евро през май и ноември. Подобна поддръжка ще има и за всички останали пълнолетни жители. През септември на възрастните ще бъдат отпуснати по още 50 евро.

Вучич увери, че от април ще стартира погашение на 1 минимална заплата за 1 550 000 служащи в частния бранш - дребните, междинните и огромните предприятия. " Ще имаме и спомагателна помощ за хотелиерите - 350 евро на стая или 150 евро на легло. Няма да бъдат вдигани налозите, парите ще дойдат от растежа ", сподели президентът на Сърбия, представен от вестник " Данас ".

Вестник " Вечерне новости " цитира думите на Вучич, че от 1 април в Сърбия стартира огромна имунизационна акция. В страната ще бъдат доставени 1 300 000 дози ваксини, твърди сръбският президент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР