Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви пред заместник-министъра на външните

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви пред заместник-министъра на външните
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще запази военен неутралитет

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи пред заместник-министъра на външните работи на Руската Федерация Александър Грушков, че Белград ще резервира военния си неутралитет, което ще бъде доказано от съответните стратегически документи, предава N1. Това се споделя в известие на президентството в Белград, съобщи " Фокус ".
Преди да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, Вучич ще семейства диалог с президента на Беларус Александър Лукашенко на 2 и 3 декември.
Вучич съобщи, че чака „ с огромно неспокойствие идната среща в Сочи, където ще е третия диалог сред тях през 2019 година “.
Според него това е „ извънредно значима среща, която е късмет да се беседва и да се обменят мнения по отношение на световни и районни проблеми, както и най-важните тематики за руско-сръбското съдействие, главно в стопанската система “.
Вучич и Грушков разискаха районната обстановка и обявиха, че се надяват Западните Балкани да запазят мира и стабилността. Вучич също така благодари на Москва за поддръжката и честите визити на нейни сътрудници в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР