Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви на среща с премиера

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви на среща с премиера
Коментари Харесай

Вучич: Чакам да ме убият, но без избори никога няма да предам властта на страхливците

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи на среща с премиера Ана Бърнабич и най-близкия си кръг от съветници, че е „ подготвен да почине, само че че няма да се откаже от властта без избори “, предадоха няколко проправителствени медии.

 

„ Ще свикам всички вероятни избори, писна ми от всички измами, подготвен съм да умра, въобще не ме е боязън! Ето, очаквам тези страхливци да дойдат и да ме убият, само че в никакъв случай няма да им предам властта без избори “, сподели Вучич. Медиите, в това число Informer и Večernje novosti, декларират, че Вучич ще разгласи " съдбовно значимо решение, което ще дефинира бъдещето на страната и нейните жители " в четвъртък, на съвещанието на държавното управление, на което е поканен, споменавайки свикването на избори или промяна на държавното управление.

 

През последните пет седмици в цяла Сърбия се организират митинги " Сърбия против насилието " в отговор на две всеобщи закононарушения, при които бяха убити 18 души.

 

Най-масовите събирания са в Белград, където всеки петък или събота стачкуват десетки хиляди хора. Исканията на митингите са уволнението на министъра на вътрешните работи Гашич, началника на BIA Александър Вулин, уволнението на Съвета на REM, анулация на риалити стратегии, които предизвикват насилието, лишаване на лицензи за национални честоти от малките екрани Pink и Happy, закриването на таблоидите, пропагандиращи принуждение и промяната на управлението на RTS-a.

 

Единственото искане от началото, което е изпълнено до момента, е оставката на министъра на образованието Бранко Ружич.

 

Вучич неведнъж е заявявал, че риалити програмата на Pink е анулирана, макар че към момента се излъчва и повтори, че в никакъв случай няма да размени Гашич.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР