Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в Давос на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес в Давос на
Коментари Харесай

Вучич: Не сме ентусиазирани да се присъединим към ЕС колкото бяхме преди

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден в Давос на панела " Разширяване на европейските хоризонти ", извършен като част от Световния стопански конгрес, че е сигурен, че Сърбия няма скоро да стане част от Европейски Съюз и че е малко черноглед, когато става въпрос за опцията за присъединение към Европейски Съюз. Европа беше по-стабилна, когато (германският канцлер Ангела) Меркел бе на власт, съобщи Вучич, представен от сръбската национална телевизия РТС.

Той добави, че Сърбия е постигнала стопански прогрес през последните години и че е направено доста за възстановяване на върховенството на закона.

" Имаме добър стопански напредък през последните три години. Сърбия е измежду четирите страни с най-голям напредък в Европа. Въпросът е по какъв начин да продължим с сходен или по-висок напредък и да свършим други неща ", акцентира президентът на Сърбия.

Както сподели той, " няма огромни фантазии ", когато става дума за присъединение към Европейски Съюз, добавя Българска телеграфна агенция.

" Прави сте, не сме толкоз въодушевени, колкото бяхме, и по някакъв метод Европейски Съюз също не е цялостен с възторг, когато става въпрос за нас. Това са обстоятелствата и всички числа на Европейски Съюз демонстрират, а аз проследявам числата в района, че известността на Европейски Съюз в района понижава - в Северна Македония и Сърбия по-специално, даже в Черна гора ", уточни Вучич.

Сръбският президент оцени, че това е предстоящо, заради другите равнища на политически напън, за Сърбия към Косово и Метохия, за Северна Македония поради националната еднаквост.

" Трябва да имаме разумен взор. Ще създадем всичко, с цел да въведем сложни правосъдни промени и получихме положителни оценки от Венецианската комисия през вчерашния ден, както и ден преди този момент също от Съвета на Европа и Европейски Съюз, и това е добре ", добави той.

Вучич сподели, че не знае дали Сърбия ще бъде част от Европейски Съюз на следващия ден или вдругиден, само че знае, че страната няма да стане членка на Европейски Съюз бързо.

С този панел сръбският президент приключва тридневното си присъединяване в срещата на Световния стопански конгрес в Давос.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР