Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че независимо от

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че независимо от
Коментари Харесай

Вучич: Не виждам решение на проблема с регистрационните номера

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден, че без значение от оптимистичните изказвания на някои европейски представители, сега не вижда решение за регистрационните номера в Северно Косово.

„ Европейските политици (ЖозепБорел бел.ред) са доста по-умни и по-сериозни от мен и не е нужно да са заядливи като мен и да имат оптимистичен сюжет в главата си. В момента не виждам решение и на 1 септември да тръгне акцията и по какъв начин се опитат да накарат сърбите да сменят номерата. Не мисля, че ще съумеят в това “, сподели Вучич, представен от БГНЕС.

По негови думиАлбин Курти е декларирал в Брюксел, че в случай че сърбите сменят номерата, това ще бъде огромен триумф за Косово.

„ Това е развой, който ще продължи, сигурно ще сме изправени пред този проблем от 1 септември, няма да има опция да го решим предитова. Но би трябвало да изчакаме и да забележим, чакам значими диалози след „ Отворени Балкани “ и визитата на Ердоган. Ще има доста медиатори, които ще дойдат от Европа и света, само че сега не виждам опция за прогрес, тъй като Прищина няма предпочитание да разисква рационални и компромисни решения “, безапелационен е Вучич.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР