Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че досега в

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че досега в
Коментари Харесай

Вучич благодари на сърбите за доброволно предаденото оръжие

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден, че до момента в акцията за събиране на законни и противозаконни оръжия са събрани 9401 единици оръжие, повече от 400 000 единици муниции и 884 взривни устройства, от които  711 бомби. Той сподели на конференция след срещата със специфичния делегат на Европейски Съюз Мирослав Лайчак, че това са доста повече оръжия от това, което е събрано през 2015, 2016, 2017 и 2020 година, заяви Танюг.

„ Вярваме, че това ще бъде най-успешната, дълготрайна акция и няма да спрем дотук. Благодарим  за доверието на жителите “, сподели Вучич.

Той уточни, че при предаването на оръжието е имало произшествия, да вземем за пример оставане на патрони в цевта, само че няма последици.

„ Затова е значимо, когато видиш 10 000 оръжия, да знаеш, че това е крачка напред към сигурността на децата.  Гордея се с това, което направихме, апелирам жителите да продължат, няма да има последици за никого и по-късно ще продължим съгласно ограниченията, които сме приели “, сподели Вучич, написа Българска телеграфна агенция.

Етикети: Александър Вучичоръжие
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР