Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че в сряда руският

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че в сряда руският
Коментари Харесай

Вучич: Изтребител на НАТО следи сръбски самолет над Русия

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че в сряда съветският надзор на въздушното придвижване е уведомил сръбската страна, че изтребител на НАТО е следил полет на „ Еър Сърбия “ в съветското въздушно пространство недалече от границата на Русия и Латвия.

В петък „ страната ще насочи искане за спомагателна информация от руснаците, само че ще желаяме информация и от НАТО, с цел да забележим кой се прави на интелигентен, по какъв начин с изтребители заплашва цивилното въздухоплаване и заплашва цивилните в един полет. И какво се вършат на умни или това е случайност, само че би било добре да ни кажат това “, сподели сръбският президент в изявление за РТС.

Вучич изясни, че въпросният аероплан е приличал на F-15 или Eurofighter, сив на цвят, като явно в съветското въздушно пространство се е намирал аероплан на НАТО, който се е движел единствено километър под сръбския аероплан.

Сръбският президент уточни, че разполага с точните координати къде се е появил този аероплан.

Вучич посочи, че става дума за полет на „ Еър Сърбия “ от Москва за Белград JU 650-651, който първо е просрочен с 3,20 часа, а съветският надзор на въздушното придвижване е изпратил недалече от съветската граница с Латвия предизвестие до сръбските управляващи.

От сръбските водачи е било поискано да рапортуват, образно да разпознават самолета, който е летял единствено на 1 км под сръбския.

Вучич изясни, че руснаците не са можели да стрелят по изтребителя поради намиращите се наоколо пасажери в сръбския аероплан.

Изтребителят, добави Вучич, относително бързо е липсващ от хоризонта.

„ Казвам ви това, с цел да разберете натиска, на който сме подложени, защото Сърбия е единствената страна, която има полети до Москва и Петербург на същото равнище, каквито имаше преди. Казваха, че украинската кръв е по нашите самолети. Нещо не си припомням да са спирали полети Киев – Лондон, Киев – Будапеща и Киев – Виена, когато НАТО бомбардираше Сърбия “, съобщи Вучич.

Той акцентира, че на Сърбия през днешния ден е неразрешено всичко, да мисли със лична си глава.

„ Но ние би трябвало да пазим страната си. Скъп ми е Западът, безпределно ми е безценен, безпределно обичам Русия, само че най-вече на света обичам Сърбия. Оставете ни на пазим Сърбия, както я пазехме до момента, това е моята молба “, сподели Вучич.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР