Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че в Прага се

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че в Прага се
Коментари Харесай

Вучич: Извинението на Земан за бомбардировките на НАТО ще влезе в учебниците по история

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че в Прага се е случило нещо, което ще остане в учебниците по история, написа белградската „ Политика “.

„ За нас през днешния ден Прага е доста значима в исторически смисъл. Случилото се ще влезе в учебниците. Каквото и да се случи в бъдеще, каквото и да се случи, ще стане ясно, че един президент, който е взел участие във вземането на решение, сподели, че се извинява за бомбардировките над Сърбия, че сподели, че това го тормози от години “, сподели Вучич пред сръбската „ ТВ Пинк “ във връзка извинението от чешкия президент Милош Земан по отношение на бомбардировките на НАТО.

Вучич съобщи, че е безпределно признателен на Земан за смелостта му и добави, че не е знаел за желанието на Земан да се извини. „ Той е единственият, който след доста години, чийто мандат е в ход, сподели толкоз значимо нещо “, добави сръбският президент.

Той сподели, че след ордена, който е получил от президента на Русия Владимир Путин, от районен съд и от Сръбската православна черква, Орденът на Белия лъв, който той е получил в Прага, му е изключително безценен, тъй като го е получил тъкмо в този ден, на извинението.

По думите на Вучич, чешките компании влагат интензивно в Сърбия и комерсиалния продан сред страните се е нараснал със 100% за последните години, като Белград има профицит.

„ Много е забавно кои са най-големите експортьори в Чешката република, а това са Хбис, т.е. „ Смедеревска Железара “, Язаки от Шабац, Меита от Обреновац и Джонсън Електрик. Всички те са компании, които изградихме от нулата, доведохме тези вложители в Сърбия. Сега можете да видите какъв брой огромен прогрес сме постигнали. Само тези компании имат експорт на стойност 635 милиона евро, а износът значи напредък и мощ “, акцентира сръбският водач.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР