Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че се надява до

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че се надява до
Коментари Харесай

Вучич: До 2023 се надявам интерконекторът Сърбия - България да бъде готов

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че се надява до една година интерконекторът, който ще свързва родината му с България да бъде подготвен.

На церемонията по стартирането в употреба на газовата връзка с Гърция Вучич акцентира значимостта на плана за целия район.

" Никой от нас не вярваше първоначално какъв брой значим ще се окаже този план, тъй като ние се срещахме, говорехме между тях и го споменавахме, само че като някакъв разкош, който не ни е толкоз необходим. Сега българските управляващи ще се възползват от преимуществата, които ще им даде този план. Той е доста значим и за Събрия. ", сподели той.

В София Вучич благодари и на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за поддръжката към Белград и на президента на Азербайджан Илхам Алиев за подсигуряването на доставките към Европа.

" Когато пристигнах тук, се чудех по какъв начин тя ще се държи с мен, малко се усещах като черната овца в компанията, благодаря ѝ - тя се отнесе доста учтиво към нас и доста ни оказа помощ, говорейки за интерконектора сред Сърбия и България, и планирането на интерконектора сред Северна Македония и Събрия. Това ще значи нова инфраструктура за Събрия и Западните Балкани и ще може да достигнем и до други страни. Но без поддръжката на Европа, нямаше да достигнем до тази цел. А без нашия другар Алиев, пък, въобще нямаше да можем да достигнем до тази диверсификация. Така че, господин Алиев, в този момент сте доста известен в Европа - като супер звезда. "

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР