Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Сърбия трябва да

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Сърбия трябва да
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия трябва да настигне България по заплати и да я задмине по чуждестранни инвестиции

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че Сърбия би трябвало да се стреми да доближи България по заплати и да я задмине по равнище на задграничните вложения.

Вучич гостува нощес в предаването „ Кирилица “ на сръбската телевизия „ Хепи “, в което приказва за настоящата обстановка в Сърбия, задграничните вложения, глобите против Русия и договарянията с Косово.

„ Резултатите се реализират с усърдна работа, с цел да може Сърбия да настигне България по заплати, с цел да бъде равнището на вложения по-високо, в сравнение с в Хърватия, България, Словения “, сподели Вучич.

Той акцентира, че задграничните вложители биха напуснали Сърбия, в случай че се прекратят договарянията с Косово.

„ Ако нямахме образеца на Русия, можеше да лъжете хората в Сърбия, че задграничните вложители и компании няма да се отдръпват. Но имаме образец. Половината от нашите промишлености биха пропаднали, в случай че единствено германците се отдръпват “, означи Вучич и добави, че немските вложители са най-здравата част от сръбската промишленост.

Президентът напомни, че Сърбия не се е присъединила в нито един от единадесетте пакета наказания против Русия, само че означи, че не може да обещае, че нещо няма да се направи в бъдеще.

„ Успяхме да запазим позицията си да не вкарваме наказания против Русия повече от година. Заради твърдостта на нашата позиция “, сподели Вучич и добави, че в случай че беше въвел наказания, щеше да се усеща като изменник.

Говорейки за договарянията с Косово, президентът акцентира, че не чака неотдавнашен прогрес в разговора с премиера на Косово Албин Курти.

„ Почти съм сигурен, че Албин Курти е решил да не образува ССО (Съюза на сръбските общини), а за него е елементарно да не го прави и за това приказва и решението за отпадане на визовия режим за жителите на по този начин нареченото Косово “, съобщи Вучич и повтори, че няма да подпише капитулацията на Сърбия.

Той настоя, че хората би трябвало да схванат, че в този миг Сърбия „ няма и 10 метра пространство, през което да може да премине, а към нас да не е НАТО “.

„ Трябва да пристъпим към помиряване с албанците, само че не съм оптимистичен, като виждам кой е от другата страна. Курти вижда избавление и излаз единствено в нападението на сърбите “, сподели още Александър Вучич.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР