Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че барикадите в северната

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че барикадите в северната
Коментари Харесай

Вучич: Барикадите няма да бъдат премахнати, докато не бъде създадена сръбска автономия в Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че барикадите в северната част на Косово ще бъдат отстранени, когато Косово образува Общността на сръбските общини (ОСО – фактическа сръбска автономия), предава РТС.

" Първо сформирайте Общността на сръбските общини, а по-късно ще премахнем барикадите “, сподели Вучич пред кореспонденти в Азербайджан, където имаше среща с президента Илхам Алиев.

Според Вучич Прищина не желае да чуе и да изслуша, а единствено да унижи Белград.

Той също по този начин оцени, че държанието на КФОР е доста по-справедливо от държанието на множеството западни държавни управления.

" Те (КФОР) се отнасят към обстановката съществено и отговорно “, акцентира Вучич.

Той изиска пояснение от Прищина по отношение на ареста на някогашния служител на реда от косовската полиция Деян Пантич, заявявайки, че Белград не знае аргументите за ареста му.

Кризата в Северно Косово стартира, когато локалното сръбско население издигна барикади в символ на митинг против ареста на Пантич.

Косовските управляващи настояват, че той е обвинен в организирането на " терористична офанзива " против офиса на Централната изборна комисия в северната част на 6 декември.

По-рано КФОР разгласи, че е нараснал наличието си на граничния пункт Ярине заради вероятното наличие на " проведени незаконни групи ".

Косовските управляващи настояват, че имат потенциала да отстранен барикадите, само че дават време на КФОР да го създадат по кротичък метод.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР