Президентът на Сърбия Александър Вучич връчи на унгарския премиер Виктор

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич връчи на унгарския премиер Виктор
Коментари Харесай

Вучич връчи на Виктор Орбан най-високия орден на Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич връчи на унгарския министър председател Виктор Орбан Ордена на Република Сърбия за изключителни заслуги в развиването и укрепването на мирното съдействие и другарските връзки сред двете страни, съобщи Танюг.

Вучич посочи, че за него е огромна чест и наслаждение да удостои премиера на Унгария с най-високия медал, който Сърбия връчва, съобщи Българска телеграфна агенция.

Орбан уточни, че схваща оценката като поощрение за това, което ще прави от в този момент нататък в полза на сръбско-унгарското другарство, добавя организация Бета.

" И двамата знаем, че идващите шест месеца, до 31 март, са от решаващо значение за оцеляването на нашите страни и народи. Разбрахме се да работим дружно по всичко, да ускорим всички действия и съдействието си 100 пъти. Ние, сърбите, можем да разчитаме на Унгария и Унгария на Сърбия “, сподели Вучич на взаимна конференция с Орбан.

Унгарският министър председател разяснява на конференцията, че европейската политика на наказания не е донесла положително на никого и че спешната обстановка в Европа незабавно ще се усъвършенства, в случай че тази политика се промени.

„ Бихме желали политиката на наказания да се промени и да бъде сложена на по-разумна основа в Брюксел “, сподели Орбан в отговор на въпрос дали е обсъждал на срещата със сръбския президент европейските наказания против Русия поради нашествието в Украйна.

Унгарският министър председател изрази угриженост, че светът навлиза в възходяща икономическа рецесия и сподели, че в случай че глобите бъдат отстранени, обстановката незабавно ще се усъвършенства.

„ Мога да кажа, че е елементарно да се дефинира политиката на наказания от Париж или Брюксел, или Мадрид, или може би даже от Берлин “, добави Орбан.

Той акцентира, че страната, която е доста по-близо до страна, против която са въведени наказания, страда доста повече и че не е изненадващо, че унгарската позиция по въпроса за глобите против Русия радикално се разминава с позицията на Брюксел.

Що се отнася до европейските енергийните наказания против Русия, Орбан сподели, че европейците са " енергийни джуджета, които вкарват наказания против енергийните колоси ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР