Президентът на Сърбия Александър Вучич ще се срещне днес следобед

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич ще се срещне днес следобед
Коментари Харесай

Сръбският президент ще се срещне с германския канцлер

Президентът на Сърбия Александър Вучич ще се срещне през днешния ден следобяд в Берлин с немския канцлер Олаф Шолц, заяви сръбската телевизия РТС. Съобщава се, че тематики на срещата ще бъдат рецесията в Украйна, икономическата обстановка и двустранните връзки.

Това ще бъде първата среща на сръбския президент с Олаф Шолц след избора му за канцлер на Германия.

Тази заран в немски стопански вестник беше оповестено изявление с президента Вучич, в което той изяснява за какво Сърбия не има вяра в политиката на наказания, като акцентира, че и Сърбия е била жертва на наказания.

В изявлението Вучич е разказан като един от дребното политици, които добре познават Владимир Путин, защото се е срещал с него 19 пъти.
Съвсем несъмнено е, че диалогът с Олаф Шолц ще бъде ориентиран към въпроса за съветската експанзия в Украйна и дали Сърбия ще вкара наказания против Русия.

Във фокуса е и опита на немския канцлер да размрази разговора сред Белград и Прищина, заради което в Берлин през днешния ден са и министър председателят на Косово Албин Курти и специфичният делегат на Европейския съюз за разговора Мирослав Лайчак.
Вучич съобщи през вчерашния ден, че не чака диалогът с Шолц да бъде лек.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР