Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде домакин на канцлера

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде домакин на канцлера
Коментари Харесай

Шолц започва обиколка на Западните Балкани

Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде хазаин на канцлера на Германия Олаф Шолц в Сърбия в петък в " Двореца Сърбия ", оповестява вестник " Данас ". Очаква се Шолц да кацне на летище " Никола Тесла " в 15 часа, а половин час по-късно е планувано тържественото му посрещане пред " Двореца Сърбия ". След диалог на четири очи сред Вучич и Шолц ще се състоят пленарни диалози на делегациите на Република Сърбия и Германия, водени от президента на Сърбия и немския канцлер, съобщи Българска телеграфна агенция.

Към 17 часа локално време двамата държавници ще се извърнат към медиите. Олаф Шолц за първи път в качеството си на немски канцлер ще обиколи Западните Балкани, с цел да се опита да позволи замразените разногласия, разяснява Дойче веле. Целта на мини обиколката на Шолц е напредването от мъртва точка на политическите блокади.

Визитата на немския канцлер Олаф Шолц на 10 юни в Белград е извънредно значима както поради развитите двустранни връзки и позицията на Германия като най-съществен външнотърговски сътрудник на Сърбия и максимален вложител, по този начин и поради районното съдействие и развиването на връзките със Западните Балкани и европейската им вероятност, съобщи за вестник " Данас " Сузана Грубиешич от Центъра за външна политика като добави, че една от най-важните тематики на срещата сигурно ще бъде войната в Украйна, нейните последствия и позиционирането на Сърбия.

Шолц ще посети също Косово, Гърция, Северна Македония и България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР