Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде домакин на канцлера

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде домакин на канцлера
Коментари Харесай

Олаф Шолц започва мини обиколка в Западните Балкани


Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде хазаин на канцлера на Германия Олаф Шолц в Сърбия в петък в  " Двореца Сърбия ", оповестява вестник " Данас ". 

Очаква се Шолц да кацне  на летище " Никола Тесла " в 15 часа, а половин час по-късно е планувано тържественото  му посрещане пред " Двореца Сърбия ".

След диалог на четири очи  сред Вучич и Шолц  ще се състоят пленарни диалози на делегациите на Република Сърбия и Германия, водени от президента на Сърбия и немския канцлер.

Към 17 часа локално време двамата държавници ще се извърнат към медиите.

Олаф Шолц за първи път в качеството си на немски канцлер  ще обиколи Западните Балкани, с цел да се опита да позволи замразените разногласия, разяснява Дойче веле.

Целта на мини обиколката на Шолц е напредването от мъртва точка на политическите блокади.

Визитата  на немския канцлер Олаф Шолц на 10 юни в Белград  е  извънредно значима както заради развитите двустранни връзки и позицията на Германия като най-съществен външнотърговски партньор  на Сърбия и максимален вложител, така  и заради  районното съдействие и развиването на връзките със Западните Балкани и европейската им вероятност, съобщи за вестник " Данас " Сузана Грубиешич от Центъра за външна политика като добави, че една от най-важните тематики на срещата сигурно ще бъде войната в Украйна, нейните последствия и позиционирането на Сърбия.

Шолц ще посети също Косово, Гърция, Северна Македония и България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР