Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна със специалния представител

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна със специалния представител
Коментари Харесай

Сръбският президент Александър Вучич разговаря в Белград с Мирослав Лайчак

Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна със специфичния представител на Европейския съюз за разговора сред Белград и Прищина и други районни въпроси на Западните Балкани Мирослав Лайчак, с който беседва за продължаването на разговора сред Белград и Прищина и изключително за смисъла на Брюкселското съглашение, което бе подписано преди девет години, заяви сръбската национална телевизия РТС.

Вучич съобщи, че от подписването на Брюкселското съглашение са минали девет години, а към момента няма прогрес в реализирането на задължението, което пое Прищина, на първо място по отношение на основаването на Съюз на сръбските общини и добави, че Сърбия чака постигнатите контракти да се съблюдават и ползват в цялостна степен.

Специалният представител на Европейски Съюз за разговора сред Белград и Прищина и други районни въпроси на Западните Балкани Мирослав Лайчак съобщи, че ще продължи изцяло да се ангажира за продължаването на разговора под покровителството на Европейския съюз без нови отлагания, като добави, че членките на Европейски Съюз чакат двете страни да изпълнят всичко, което е контрактувано в границите на процеса на разговора през последните 10 години.
Вучич изтъкнал, че Сърбия поддържа напъните и желанията на Мирослав Лайчак с политика на компромиса да се стигне до решение, без ултиматуми и наложени решения, в предпочитание да се покаже схващане и за нейните държавни и национални ползи, а освен за националните ползи на албанците. В края на диалога Вучич декларирал, че Мирослав Лайчак постоянно е добре пристигнал в Сърбия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР