Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна с посланика на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Вучич: Благодаря на Русия за подкрепата за териториалната цялост и суверенитета на Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна с посланика на Руската федерация Александър Бокан-Харченко, с който разиска обстановката в Косово и Метохия, като по този мотив още един път благодари за поддръжката на Русия за териториалната целокупност и суверенитета на Сърбия.

Както заяви пресслужбата на президента, Вучич разиска с съветския дипломат двустранното съдействие, геополитическата обстановка и районните въпроси.

Според известията, двамата събеседници са разискали и обстановката в Косово и Метохия, а президентът Вучич е показал, че Сърбия, макар всички провокации, продължава да води виновна политика на мир и съдействие, че остава ангажирана с цялостното използване на постигнатите до момента съглашения и ценене на интернационалното право.

Президентът Вучич благодари на Русия за поддръжката, която оказва на териториалната целокупност и суверенитета на Република Сърбия, като изрази вяра, че по този начин нужният мир на европейска земя ще бъде открит в най-кратки периоди, се споделя в известието.

Както Вучич съобщи в профила си в Instagram " budcnostsrbijeav ", в диалог с съветския дипломат той удостовери уговорката на Сърбия за мир и непоклатимост в цяла Европа.

„ Както постоянно имах почтен диалог с дипломат Бокан-Харченко по отношение на геополитическата обстановка, енергийната сигурност и цялостните двустранни връзки. Потвърдих уговорката на Сърбия за мир и непоклатимост на целия ни континент и още един път благодарих на Руската федерация за поддръжката й за териториалната целокупност и суверенитета на страната ни ", сподели Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР