Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря снощи в Белград с

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря снощи в Белград с
Коментари Харесай

Вучич: Искат да прогонят сърбите от Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич беседва нощес в Белград с пратеника на Европейския съюз за разговора сред Белград и Прищина Мирослав Лайчак, след което съобщи на конференция, че последните решения на Прищина (за регистрационните номера на колите) са взети за да се прогонят сърбите от Косово, заяви сръбската национална телевизия РТС. Ясно е, че няма разговор и диалози, акцентира Вучич и заяви, че още една страна е отдръпнала признаването на Косово, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обръщението на Вучич към обществеността пристигна след решението на Прищина да отстрани сръбските документи и сръбски регистрационни номера на колите и след новия напън към Белград от страна на интернационалната общественост, отбелязва вестник " Вечерне новости ".

Като президент би трябвало да кажа, че може би към този момент няма накъде да вървим. Десет години се борим да намерим компромисно решение, само че компромис никой не желае, единствено гледат по какъв начин да прогонят нашия народ, акцентира Вучич. Той добави, че отговорът на Белград ще бъде невъзмутим. Няма да подхващаме никакви военни акции и молим да не пипат нашия народ и да не лишават неговото имущество, съобщи Вучич.

Тук е ясно, че няма разговор и диалози. Ще има доста проблеми. Винаги ще гледаме да запазим мира, само че други не желаят това, освен албанците от Косово, само че и техните ментори, сподели сръбският президент, съгласно който се възнамерява навлизане в северно Косово най-късно до 1 октомври.

Вучич сподели, че това е най-острата му конференция.

Специалният представител на Европейски Съюз за разговора сред Сърбия и Косово Мирослав Лайчак посети и Прищина, където съобщи, че документът за образуване на Съюз на сръбските общини не е на масата на договарянията, акцентирайки, че по този въпрос ще беседва на идващите срещи в границите на разговора в Брюксел. Лайчак посети през вчерашния ден и Косовска Митровица, където се срещна с политически представители на сърбите от Косово. Днес Лайчак ще има срещи с представители на сръбската парламентарна съпротива, заяви вестник " Данас ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР