Президентът на Сърбия Александър Вучич присъства днес на съединяването на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич присъства днес на съединяването на
Коментари Харесай

В Сърбия откриха мостът над Сава при град Шабац

Президентът на Сърбия Александър Вучич участва през днешния ден на съединяването на моста над река Сава край град Шабац, дълъг 1,3 километра, който е част от автомагистралата Рума-Шабац и скоростната права Шабац-Лозница, оповестяват сръбските организации.

Магистралата Рума-Шабац, в Северна Сърбия, с дължина 21 км би трябвало да бъде приключена доникъде на идната година. Тя ще има шест ленти. Главен реализатор е азербайджанската строителна компания Азвирт.

Вучич изрази удовлетворение, че мостът е издигнат единствено за две години и заяви, че проектът е автомагистралата Рума-Шабац да бъде приключена най-късно за година и три до четири месеца.

" Това е нещо доста огромно за Белград, Нови Сад, Мачва и Подрине и ще има огромно въздействие върху стопанската система. Сърбия не е същата страна ", сподели Вучич и добави, че планът е финансиран от републиканския бюджет.

Остава да се построи и Фрушкогорският кулоар, сподели президентът и посочи, че е значимо, че и в изискванията на огромна рецесия не е преустановен нито един огромен план.

Целият Фрушкогорски кулоар обгръща 47,7 километра път, като най-важната част от този план е тунелът през Фрушка гора, който ще бъде най-дългият тунел в цяла Сърбия, с дължина 3,5 километра, оповестиха по-рано сръбските медии.

Пътят с дължина съвсем 50 км ще бъде с четири ленти и скоростта по него ще бъде лимитирана сред 50 и 100 км/час.

Това значи, че пътят до градовете Рума, Шабац, Лозница и до границите с Хърватия и Босна и Херцеговина ще бъде понижен съвсем на половина, както и времето, належащо за достигането им.

Гражданите на Нови Сад да вземем за пример ще могат да стигнат до летище " Никола Тесла " в Белград за по-малко от половин час.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР