Президентът на Сърбия Александър Вучич потвърди, че във връзка с

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич потвърди, че във връзка с
Коментари Харесай

Вучич: Ако е необходимо, ще затворим херметически границите

Президентът на Сърбия Александър Вучич удостовери, че по отношение на мигрантската рецесия е издал разпореждане да се затворят границите „ херметически ”, оповестяват сръбски медии.
„ Издадох предписание към сръбската войска, помолих Бюрото за съдействие с всички служби (за сигурност), Министерство на вътрешните работи и сръбското държавно управление, в случай че възникне заплаха за националната сигурност, можем съвсем херметически да затворим границите на нашата страна ”, съобщи президентът.
Сърбия постоянно е демонстрирала взаимност и е пособия на мигрантите, само че „ да бъдем единствената жертва и страните от Западните Балкани също – това няма да стане ”допълни той, представен от МИА.
Ако възникне нужда, границите ще бъдат затворени в период до 12 часа, сподели Вучич, само че изрази вяра, че въпреки всичко няма да се стигне до такава мярка.
По-рано през днешния ден министър-председателят Ана Бърнабич организира среща, по време на която беше осведомена с настоящата конюнктура по отношение на напредването на мигрантите и координацията сред държавните институции. Беше установено, че няма повишен мигрантски напън по границите на Сърбия и се ситуацията на турско-гръцката граница се стабилизира. Броят на мигрантите е същият, както и в предходните месеци.
Вижте още:
Анкара: Над 142 000 мигранти са пресекли границите на Турция с Европейски Съюз
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР