Президентът на Сърбия Александър Вучич посочи, че реваксинацията е от

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич посочи, че реваксинацията е от
Коментари Харесай

Вучич се похвали: Сърбия е единствената в света с 4 ваксини

Президентът на Сърбия Александър Вучич уточни, че реваксинацията е от решаващо значение и изрази убеждението, че до 1,1-1,2 милиона души ще бъдат имунизирани и реваксинирани, което е 20% от възрастното население, преди идването на имунизациите от програмата COVAX.
Сръбският президент посрещна първата пратка от 150 000 ваксини на Оксфорд и АstraZeneca на летището в Белград, заяви " Курир ". Така Сърбия стана първата страна на Западните Балкани, получила английската ваксина.
Ваксините са създадени в Индия и дойдоха със аероплан от Истанбул. След 12 седмици Сърбия се чака да получи нови 150 000 ваксини.
 Сърбия се готви да създава от съветската ваксина Sputnik V Сърбия се готви да създава от съветската ваксина Sputnik V
Сърбия възнамерява да създаде на своя територия към 20 000 000 дози от съветската ваксина против ковид Sputnik V, съобщи президентът н...
Обръщайки се към медиите, Вучич сподели, че пристигналите ваксини са резултат от двустранно или тристранно съглашение.
" Помолих Борис Джонсън и някои други хора от английското държавно управление и им благодаря за поддръжката и желанието да ни чуят, за вниманието, което отделиха на дребна Сърбия. Сърбия е единствената страна в света с четири ваксини ", сподели президентът.
Вучич акцентира също, че цената на тези ваксини е извънредно добра, защото производителите са се отказали от облагата си (т.е. са ги продали съвсем на себестойност). Ваксините ще бъдат налични за сърбите от на следващия ден.
" Тази ваксина е създадена от млад екип от Оксфордския университет, който включва и младежи от Сърбия ", сподели английският дипломат Шаан Маклауд пред кореспонденти на летището.
 Сърбия изпраща на Черна гора 2 000 ваксини Sputnik V Сърбия изпраща на Черна гора 2 000 ваксини Sputnik V
Черна гора ще получи 2 000 ваксини Sputnik V за COVID-19 от Сърбия тази седмица. Новината беше обявена от министъра на здравеопазванет...
Запитан по кое време ще дойдат имунизациите от COVAX, сръбският президент сподели, че към 100 000 ваксини на AstraZeneca могат да дойдат през първата половина на март.
Повече от 730 000 души, или малко над 10% от популацията, са имунизирани против COVID-19 от декември с една или две дози от имунизациите, налични в Сърбия, предава Reuters.
По държавната стратегия за имунизация сърбите са имали опция да избират сред ваксина на Pfizer-BioNTech, китайската Sinopharm или съветската Спутник V.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР