Президентът на Сърбия Александър Вучич подаде оставка като лидер на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич подаде оставка като лидер на
Коментари Харесай

Президентът на Сърбия Александър Вучич подаде оставка като лидер на управляващата Прогресивна партия

Президентът на Сърбия Александър Вучич подаде оставка като водач на ръководещата Прогресивна партия.
Вучич бе отпред на партията от 2012 година, осведоми БНР. През предходната година неговите съпартийци завоюваха безапелационно парламентарните избори, само че по-рано този месец попаднаха под мощен публичен напън поради всеобщите убийства в белградско учебно заведение и край град Младеновац.
Снощи в Белград се стекоха десетки хиляди поддръжници на Вучич освен от цяла Сърбия, само че и от Косово и от Босна. Не по-малко многолюдните митинги на опозицията обаче станаха ежеседмични. За през днешния ден е планувано ново шествие с искане за оставки на шефовете на вътрешното министерство и службите, виновни за растежа на насилието в страната.
Подавайки оставка от партийното управление, Вучич увери, че ще остане част от Сръбската прогресивна партия, само че в това време анонсира основаването на национално придвижване за, изтъквам, " патриотична и сполучлива " Сърбия.
На мястото му отпред на ръководещата партия бе определен Милош Вучевич - някогашен кмет на Нови Сад, а понастоящем министър на защитата. Вучевич увери, че Вучич ще бъде " локомотивът ", а Прогресивната партия - " първия вагон " на новото придвижване.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР