Президентът на Сърбия Александър Вучич подаде оставка като лидер на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич подаде оставка като лидер на
Коментари Харесай

Кой ще наследи Вучич в управляващата партия в Сърбия?

Президентът на Сърбия Александър Вучич подаде оставка като водач на ръководещата Прогресивна партия, откакто 11 години съвместяваше този пост с президентския.

След края на митинга в негова поддръжка Вучич свика среднощно съвещание на Съвета по национална сигурност поради напрежението в Северно Косово сред локалните сърби и косовската полиция.

Повече от два часа продължи митинга в поддръжка на президента на Сърбия Александър Вучич. Активисти от неговата партия докараха в Белград жители от всички региони в страната с проведен превоз.

Според разнообразни самостоятелни оценки сред 2 и 3 милиона евро е коствала организацията и реализацията на митинга в Белград.

Днес в Крагуевац ръководещата партия в Сърбия - Прогресивната, ще организира свое съвещание. На него нейният водач Александър Вучич, както разгласи на митинга нощес ще подаде оставка.

" От на следващия ден ще бъда президент на всички жители на Сърбия, а не президент на политическа партия. Тя ще се ръководи от други способни хора. Това е едното нещо. Заради тази рецесия ние преоткриваме себе си. Сформираме придвижване за народа и страната си и апелирам Сръбската прогресивна партия да бъде крайъгълният камък на това придвижване ", съобщи Александър Вучич, президент на Сърбия.

Все още не се знае кой ще наследи Вучич в ръководещата партия в Сърбия.

Може управлението да бъде групово от няколко от най-близките му съратници като министъра на защитата Милош Вучевич, на финансите Синиша Мали, както и премиера на Сърбия Ана Бърнабич.

На този декор в доминираното от сърби северно Косово имаше доста съществени произшествия. Те бяха свързани с влизането в служба на новите кметове, които не се признават от партията на Александър Вучич.

Заради напрежението Вучич след митинга свика на среднощно съвещание Съвета по национална сигурност на Сърбия и подреди повишение на равнището на подготвеност на армията на западната ни съседка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР