Президентът на Сърбия Александър Вучич отрече синът му Данило Вучич

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич отрече синът му Данило Вучич
Коментари Харесай

Вучич отрича синът му да е замесен в атаката в Северно Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич отхвърли синът му Данило Вучич да е забъркан в нападението против косовската полиция в село Банска на 24 септември , оповестява " Евронюз ".

Реакцията му идва, откакто министърът на вътрешните работи на Косово Джелал Свечла съобщи, че в офанзивата в Северно Косово е взел участие Милорад Йевтич, който по негови думи е " прочут като един от най-близките сътрудници на Данило Вучич, наследник на сръбският президент Александър Вучич ".

" Остава службите за сигурност да схванат дали с изключение на Вучич и висшите сръбски държавни структури, синът му също е взел участие в планирането и организирането на терористичната офанзива в Банска ", написа Свечла във Facebook.

В отговор на отправените обвинявания Вучич акцентира в " Инстаграм ", че синът му " няма нищо общо " с офанзивата в Банска , " като се изключи че желае Сърбия и " Косово и Метохия " като част от нея, в сходство с Хартата на Обединените народи ".
 Косово упреква Сърбия в опит да анексира Севера
Косово упреква Сърбия в опит да анексира Севера

Министърът на вътрешните работи Джелал Свечла сподели че нападателите са се подготвяли дълго време във военни бази

" Първата характерност на страхливеца е, когато атакува фамилията на някой различен, неговите деца, тъй като те постоянно са най-лесната цел ", написа Вучич, обръщайки се към премиера на Косово Албин Курти, макар че той не е коментирал изказванията на Свечла за сина на сръбския президент.

Свечла съобщи, че след нападението в Банска управляващите разкрили персонален документ на Йевтич, според който " от последните пет визити на сина на Вучич в Косово четири пъти те са били дружно в една кола ".

На 24 септември сръбска въоръжена група атакува патрулен отряд на косовската полиция на път в село Банска в Северна Косово, като.

Престрелката провокира нова интернационална угриженост по отношение на стабилността в Косово, което е с етническо албанско болшинство и разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година след партизанско въстание и интервенция на НАТО през 1999 година

Около 50 000 сърби, които живеят в Северно Косово, не признават институциите на Прищина и виждат Белград като своя столица . Те постоянно са влизали в конфликти с косовската полиция и интернационалните мироопазващи сили, само че насилието от предишния месец беше най-лошото от години.
 Косово има доказателство за присъединяване на Сърбия в нападението в страната
Косово има доказателство за присъединяване на Сърбия в нападението в страната

Сръбската войска е предоставила гранатомети на нападателите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР