Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че от ноември западната

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че от ноември западната
Коментари Харесай

Вучич: От ноември Сърбия остава без руски нефт, в региона само България ще има ток през зимата

Президентът на Сърбия Александър Вучич разгласи, че от ноември западната ни съседка остава без съветски петрол. По думите му, Белград се готви за тежка зима и обезпечава всичко належащо, само че всеки ден се появяват десетина нови проблеми, оповестява „ Радио и телевизия Сърбия “ (РТС).

„ Трябва да осигурим мазут, НИС (държавната петролна компания) не разполага с задоволително мазут, по тази причина внасяме 20 000 тона, тъй че вие изчислите, че имаме потребност от 120 000 тона за цялата зима “, означи президентът.

По думите му, мазут няма на никое място и би трябвало да се внася с шлепове от Румъния.

„ Всеки желае апартаментът му да е топъл, с цел да може да върви по къси панталони и тениска. Никой не желае да носи пуловер през зимата в жилището, само че никой не пита по какъв начин ще заредим задоволително газ, по какъв начин ще осигурим 2,7 млн. кубически метра газ дневно единствено за газовите централи в Нови Сад, Панчево и Зренянин. От 1 ноември към този момент нямаме право да внасяме съветски нефт, съгласно актуалните наказания и кой знае какви наказания ще бъдат наложени до тогава “, разясни Вучич.

„ В момента можем да копаем 62 000 тона, а през зимата са ни нужни 95 000 до 100 000 тона, ще копаем може би 75 000 или 80 000 тона, и от кое място да внесем въглища, по какъв начин ще ги транспортираме, какво е качеството... “, добави още сръбският президент.

Той добави, че в района няма да има ток, а България сигурно ще има единствено поради атомната централа.

Източник Агенция „ Фокус “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР