Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес в Белград, че

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес в Белград, че
Коментари Харесай

Александър Вучич: През октомври интерконекторът България-Сърбия ще бъде завършен

Президентът на Сърбия Александър Вучич сподели през днешния ден в Белград, че има вяра, че през октомври тази година газовият интерконектор сред България и Сърбия ще бъде приключен и Сърбия ще може да внася по три милиона кубични метра газ дневно, съобщи Танюг.

 

Вучич означи, че Сърбия ще бъде готова за идната зима и ще обезпечи задоволително сила, макар че „ в никакъв случай не можем да бъдем сигурни дали силата ще бъде задоволително “.
 
„ Затова разговаряхме с гръцките сътрудници и за нашето съдействие с (терминала за полутечен естествен газ) Александруполис. Вярвам, че през октомври ще приключим градежа на интерконектора с България, откъдето бихме могли да внасяме към три, до три и половина милиона кубични метра газ на дневна база, в случай че е нужно “, сподели Вучич след срещата си през днешния ден с гръцкия президент Катерина Сакеларопулу.

 

Той акцентира, че Сърбия ще обезпечи над 700 милиона кубични метра газ за идната зима, което, по думите му, е повече, в сравнение с страната в миналото е имала, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

„ Сега имаме 520 милиона кубични метра гази ресурси, запасите порастват и имаме разрешение за още 100 милиона кубични метра в (хранилището) Банатски двор. Имаме и контракт с унгарците да допълваме още хранилището, който наехме в страната им, тъй че ще осигурим ресурси за повече от 700 милиона кубични метра газ “, означи Вучич.

 

Той добави, че не вижда причина за паника по отношение на енергийните ресурси за идната зима, само че се тревожи за последствията от войната в Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР