"Президентът на Сърбия Александър Вучич "е прав, това наистина може

...
"Президентът на Сърбия Александър Вучич "е прав, това наистина може
Коментари Харесай

Песков: България ще трябва да купува газ за рубли, независимо дали ѝ харесва

"Президентът на Сърбия Александър Вучич "е прав, това в действителност може да е проблематична обстановка ", призна Песков. Той обърна внимание, че "България в тази ситуация направи вражески стъпки, враждебни стъпки по отношение на Русия, по тази причина ще ѝ се наложи да купува газ за рубли, иска-не желае, харесва ѝ или не ѝ харесва ", съобщи през днешния ден Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, представен от ТАСС.
Москва ще постави старания да реши проблемите на Сърбия с заплащането по газови контракти с Русия в съветски рубли. Преминаването към разплащане в рубли естествено основава проблеми за страните, вражески по отношение на Русия, добави Песков.
"Но в същото време това не важи за Сърбия. Това е проблем, който следва да бъде решен, и естествено паниките на Сърбия ще бъдат за нас преди всичко и предпочитани ", увери той. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Русия има съдружници в Европа, които са с "по-трезва позиция ", само че общата антируска нервност на Запада е почтена за жалост
"Има страни, които заемат доста по-конструктивна и трезва позиция, по-независима позиция. Няма да ги назовем, само че има такива ", съобщи представител на Кремъл на въпрос дали Русия има съдружници измежду страните от Европейски Съюз, които биха могли да предадат позицията на Москва на срещите на върха на НАТО и Европейския съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР