Президентът на Сърбия Александър , съобщава b92. Той е много

...
Президентът на Сърбия Александър , съобщава b92. Той е много
Коментари Харесай

Вучич не иска конфликт, но и не вярва да се намери решение за Косово в Брюксел

Президентът на Сърбия Александър, оповестява b92. Той е доста песимистичен по отношение на постигнатите резултати.

" Всичко, което споделиха, беше, че ще наложат волята си. Не ги интересува какво ще каже Белград , тъй че даже не знам защо е разговорът. Тези, които споделиха, че би трябвало да обсъдим CSM и че би трябвало да е в сходство с конституцията на Косово, дано ги попитам, майтапят ли се ? Тогава защо преговаряхме? " попита Вучич.

Както споделя той, " положихме толкоз доста старания в продължение на месеци, а те желаят това да е в сходство с конституцията на Косово ".
 Албин Курти: Има заплаха от нова война сред Косово и Сърбия
Албин Курти: Има заплаха от нова война сред Косово и Сърбия

Той вижда в последните митинги намесата на Москва

Тогава, прибавя той, нямаме потребност от нищо . Според него те желаят да окажат напън върху Сърбия . Вучич разяснява, че идват с благосклонност, само че " могат единствено да мечтаят да ни принудят да участваме в унищожаването на страната ни ".

" Няколко пъти показах изказванията, които приготвят почвата , в които допускам, че желаят да ме осведомят по какъв начин ще приложат всичко това на процедура. Добре, кажете ни, че законът не съществува, че не ви интересува Резолюцията 1244, както и законът на Организация на обединените нации , който споменавате толкоз доста, когато става дума за спора в Украйна , само че когато става дума за тази част на Европа и света, това не ви интересува ", сподели Вучич.

Както споделя, те могат да вършат каквото си желаят, само че няма да е с благословията и единодушието на Сърбия . " Вярвам, че през септември ще отидем в Скупщината, с цел да проучваме обстановката към Косово и Метохия, това е наше обвързване. Хората би трябвало да чуят какво е нашето обвързване и се надявам, че разсъдъкът ще надделее ", сподели Вучич.

Вучич сподели, че няма да разреши на никого да открива огън по никого и че във всички международни медии са оповестени неистини, че Сърбия атакува някого .

" Няма с какво да се хвалят, по тази причина пускат измислици. Споменават Русия , даже Захарова сподели, че не сме желали помощ. Какво още измисляте? Ние си имаме страна и Конституция, интернационалното право е на наша страна . Те приготвят ликвидирането на нашите хора на север ", сподели Вучич и добави, че ги е предизвестил да не вършат това.
 В Сърбия може да се появи съветска военна база
В Сърбия може да се появи съветска военна база

Не е ясно по какъв начин ще се поддържа сходна конструкция

Вучич сподели, че се надява на спокойно решение, като добави, че противозаконните им родители ще ги принудят да го създадат, несъмнено, прибавя той, в политически смисъл. " Надявам се и имам вяра, че мнозина ще имат задоволително сили, да не кажа думата насила, а някакво въздействие да създадат нещо. Надявам се на това, по тази причина отивам в Брюксел. Отиваме в Брюксел, с цел да намерим решение и имам вяра ли, че ще успеем, нямам доверие ", сподели Вучич.

Президентът сподели, че Ескобар е образован човек, който постоянно го подценява, като добави, че е сигурен, че не би желал да вижда проблеми или спорове.

" Сигурен съм, че американците не биха желали спорове , до момента в който някои други биха се справили с това. Особено Курти, тъй като желае да настрои целия свят против Сърбия ", сподели Вучич.

Той прибавя, че ще има доста диалози, само че също по този начин счита, че Курти не би трябвало да се усеща удобно с какъвто и да е спор .
 Столтенберг: Тясно е партньорство сред НАТО и Сърбия
Столтенберг: Тясно е партньорство сред НАТО и Сърбия

Сигурността и стабилността на Западните Балкани са значими за НАТО и за мира и стабилността в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР