Президентът на Съединените щати обяви в Туитър, че отменя тайна

...
Президентът на Съединените щати обяви в Туитър, че отменя тайна
Коментари Харесай

Тръмп отмени тайна среща с афганистанския президент и талибаните

Президентът на Съединените щати разгласи в Туитър, че анулира " загадка " среща, която трябвало да се състои през днешния ден или на следващия ден в Кемп Дейвид с талибанските водачи и афганистанския президент. Като причина Тръмп уточни атентата в четвъртък в Кабул, при който починаха 12 души, измежду които и американски жител.

 © БГНЕС
Туитът на Доналд Тръмп е неочакван, тъй като разкрива планове на американския държавен глава да бъде хазаин на триалози с афганистанския президент и талибанските водачи дни преди 18-ата годишнина от атентатите на 11 септември.

Днешната анулацията на триалозите обаче е пряк контрапункт на предизборното заричане на Доналд Тръмп да изтегли от Афганистан остатъка от американските военни елементи там, който наброява общо към 14 000 души.

Представителят на Съединените щати за Афганистан Залмай Хализад разгласи в понеделник, че кардинално е достигнато спокойно съглашение с Кабул, в границите на което на Вашингтон ще изтегли 5400 военнослужещи от страната. Финалната дума, съгласно Залмай Хализад, остава при президента Тръмп.

В четвъртък при експлозия на кола-бомба, наоколо до посолството на Съединените щати в Кабул, починаха 12 души, от които американски и румънски военнослужещ. Отговорност поеха талибаните.

Засега не е ясно дали договарянията с талибаните са прекъснати или единствено са спрени. Държавният департамент и Белия дом отхвърлиха да разясняват решението на американския президент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР