Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че Турция е

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че Турция е
Коментари Харесай

Тръмп: Турция постъпи много, много зле, няма да оставим нещата така

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи, че Турция е " постъпила доста, доста зле " и даде да се разбере, че може да последват още наказателни дейности по отношение на нея, съобщи Ройтерс, представени от Бтв.

" Турция е проблем отдавна. Те не работят като другар ", съобщи Тръмп пред Белия дом няколко часа, откакто турски съд отхвърли да освободи американския свещеник Андрю Брънсън, който бе арестуван в страната през октомври 2016 година

" Те трябваше да го върнат от дълго време. Турция, според мен, постъпи доста, доста зле ", сподели президентът. " Това към момента не е всичко. Няма да оставим нещата по този начин. Те не могат да държат наши хора ", добави той.

Случаят с американския свещеник Андрю Брънсън, съден от турски съд по обвинявания в тероризъм и шпионаж, стои в основата на дипломатическата рецесия сред Турция и Съединени американски щати напоследък, довела до спад на турската лира.

Пасторът, нравствен лидер на дребна протестантска черква в егейския град Измир, бе изместен под домакински арест предишния месец, откакто прекара близо две години в пандиза, само че фактът, че не бе изцяло освободен, единствено увеличи напрежението.

Във връзка със случая Вашингтон наложи серия наказания на Турция, която от своя страна отговори с сходни ограничения.

Американският министър на финансите Стивън Мнучин предизвести през вчерашния ден, че американската администрация е подготвена да наложи нови наказания против Турция, в случай че свещеник Брънсън не бъде освободен скоро.

Пасторът рискува да получи до 35 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен по обвиняванията в шпионаж и терористична активност, които той отхвърля.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР