Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че администрацията му

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че администрацията му
Коментари Харесай

Тръмп одобри търговски договор с Мексико

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп разгласи, че администрацията му е постигнала " доста положително комерсиално съглашение " с Мексико, което би трябвало да размени нездравословното, съгласно него Северноамериканско съглашение за свободна търговия. 

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че има намерение да приключи Северноамериканското съглашение за свободна търговия и да го назова по нов метод - " Търговско съглашение сред Съединените щати и Мексико " - име, което изключва третия сътрудник на НАФТА, Канада.

Тръмп направи уточнението откакто беше оповестено, че Съединени американски щати и Мексико са постигнали съглашение, което би могло да докара до преразглеждане на 24-годишния пакт за търговия. Според американския президент остарелия пакт е “бедствие ”, което служи за очистване на работни места. Подробностите по съглашението сред Съединени американски щати и Мексико се чака да бъдат разкрити в идващите часове.

Президентът съобщи, че му следва да беседва и с канадския министър председател Джъстин Трюдо. Тръмп съобщи: " Ако желаят да договарят заслужено, ние също ще го създадем ”. Той заплаши, че ще таксува вноса на канадски коли, с цел да усили натиска върху държавното управление на страната.

Тръмп позволява и двата разновидността за договаряне с Канада - както да се подпише обособена договорка, по този начин и да бъде включена в новия пакт.

Мексиканският президент Енрике Нието съобщи, че се надява, Канада в последна сметка да бъде включена в договорката. А представител на канадския външен министър, разяснява, че страната му е била в непрекъснат контакт с договарящите. По думите му: “Правителството ще подпише единствено една нова договорка, която е добра за Канада и е потребна за междинната класа ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР