Президентът на Съединените щати Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)

...
Президентът на Съединените щати Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)
Коментари Харесай

Байдън: Предстоят две трудни години, ако демократите загубят Конгреса

Президентът на Съединените щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в съобщи през днешния ден, че в случай че демократите изгубят Конгреса след идните междинни избори, това ще бъдат " сложни две години " и той ще прекарва огромна част от времето си, налагайки несъгласие, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Байдън приказва по време на банкет на Националния комитет на Демократическата партия в първокласен апартамент в Бостън.

По най-красноречив метод президентът уточни какъв брой значими са идните междинни избори през ноември. В момента Сенатът (Горната камара на парламента) на Съединени американски щати е разграничен сред демократите и републиканците, като и двете партии имат по 50 сенатори. Гласът на вицепрезидента Камала Харис обаче дава преимущество на Демократическата партия. В Камарата на представителите (Долната камара) демократите имат преимущество с 219 против 211 от гласовете. Републиканците са любимци за спечелването на контрола над Камарата на представителите, макар че съвсем несъмнено няма да разполагат с 60 гласа в Сената - броят, нужен за приемането на по-голямата част от законопроектите в тази камара.

" Ако загубим Камарата на представителите и Сената, това ще бъдат в действителност сложни две години ", сподели Байдън пред към 30 донори и посетители. " Ще извозвам повече време с перото за несъгласие, в сравнение с да правя каквото и да е било ", добави той.

Рона Макданиъл от Националния комитет на Републиканската партия съобщи, че Байдън е останал фокусиран върху " една отдалечаваща и разделяща стратегия, която облагодетелства богатите, до момента в който американците, които изпитват усложнения, заплащат повече ".

В изявленията си президентът на Съединените щати се прицели и в " МАГА републиканците " (MAGA - Make America Great Again/ Да създадем Америка още веднъж велика), продължавайки острите си нападки против някогашния президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и неговите поддръжници - изпитание, което окуражи демократите в цялата страна преди идните избори. Той сложи под въпрос платформата на републиканците и посочи личните си достижения, само че още веднъж се върна към това, че демократите " не могат да си разрешат да изгубят тези избори ".

По време на вчерашния банкет бяха събрани към 2 милиона $. От Националния комитет на Демократическата партия оповестиха, че до момента са събрали над 255 милиона $ за този политически цикъл и над 92 милиона $ за тази година, което е и най-голямата стойност, събирана на този стадий от годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР