Президентът на Съединените щати Джо Байдън свика спешно заседание на

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън свика спешно заседание на
Коментари Харесай

Байдън свиква спешно Съвета за национална сигурност на САЩ

Президентът на Съединените щати Джо Байдън свика незабавно съвещание на своя Съвет за национална сигурност във връзка оповестеното от Русия желание още довечера да бъде решено Москва да признае самостоятелност на двете самопровъзгласили се национални републики в Донбас, Източна Украйна.

Ако това стане, Русия ще може да изпрати свои сили в Украйна в отбрана на съдружниците си, както стана през 2008 година с Южна Осетия и Абхазия в Грузия, отбелязва организация Ройтерс, представена от БНР.

Същевременно министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба е изискал незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на което да бъдат разисквани съответни ограничения за гарантиране сигурността на Украйна и за деескалацията на напрежението с Русия, оповестяват осведомителните организации.

Кулеба е цитирал гаранциите за сигурност, които Киев е получил в подмяна на отричане от нуклеарния си боеприпас през 1994 година в Меморандума от Будапеща, който е подписан също и от Русия, Съединените щати и Англия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР