Президентът на Съединените щати Джо Байдън се обяви за забрана

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън се обяви за забрана
Коментари Харесай

След стрелбата в Колорадо: Байдън иска забрана на автоматични оръжия

Президентът на Съединените щати Джо Байдън се разгласи за възбрана на автоматизираните оръжия и по-строг надзор за носенето им. Той оправи апела след две всеобщи стрелби в границите на седмица, последната от които с 10 жертви.

Поредната пукотевица в Съединени американски щати стана мотив да се възобнови дебата за правото да се има и носи оръжие в страната. Пандемията краткотрайно спря сходни офанзиви - през предходната година са регистрирани единствено две стрелби. Предходните години обаче те са били в пъти повече - сред 10 и 12.

Президентът Джо Байдън съобщи, че законодателите не трябва да чакат и минута повече, с цел да подходят със здрав разсъдък и да спасят американски животи, като се наложи повече надзор над оръжията.

" Това не е и не би трябвало да бъде партиен проблем. Това е американски проблем. Ще избави животи, американски животи. Трябва да действаме. Необходима е възбрана за автоматизираните оръжия ", сподели Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

При последната пукотевица в супермаркет в Колорадо починаха 10 души, измежду които първият отзовал се на сигнала служител на реда - 51-годишният Ерик Тали, татко на седем деца. В негова памет поданици на Боулдър сложиха цветя върху полицейски автомобил.

Сред жертвите е и 23-годишен босненец, чието семейство идва в Съединени американски щати през 90-те, бягайки от гражданската война. Загиналите 10 души са на възраст сред 20 и 65 години. За убийството им е упрекнат 21-годишният Ахмад ал Аливи Ал Иса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР