Президентът на Съединените щати Джо Байдън постави под въпрос коментара

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън постави под въпрос коментара
Коментари Харесай

Президентът на Полша Анджей Дуда посети мястото на инцидента

Президентът на Съединените щати Джо Байдън сложи под въпрос коментара на Володимир Зеленски, че ракетата не е украинска. По думите му доказателствата на място не поддържат това. Полско-американски следствен екип работи на мястото на ракетната злополука. Украйна е поискала и евентуално в скоро време ще получи достъп до следствието.

 

В другояче спокойното село Пшеводув в този момент като че ли е оповестено военно състояние - откъснато е от света, а единствените влизащи са жителите и безчетните камиони с военнослужещи, служители на реда и проверяващи. Осигурен е необятен периметър на сигурност към селото, като и през днешния ден военни продължиха да търсят останки от взривилата се ракета.

 

Никой няма достъп до мястото на гърмежа. Непосредствено до него има учебно заведение, като през днешния ден децата бяха изведени от него със специфичен рейс. Съветът за национална сигурност на Полша повтори, че анализите и информацията демонстрират, че взривената ракета е част от системата на Противовъздушна отбрана на Украйна.

 

В опит да успокои хората, живеещи на 6 километра от войната, през днешния ден в Пшеводув дойде полският президент Анджей Дуда, който съобщи, че това е непредумишлен случай и че все още не са открити останки от втора ракета.

 

Според Дуда: " украинският президент Зеленски в този момент също събира информация и материали от военни командири на украинската войска и от украинските служби. Всеки работи независимо. Съединените щати имат лична информация, Полша има своя лична информация и Украйна евентуално има своя лична информация. Какво друго мога да кажа за това? ", съобщи Българска национална телевизия.

 

Хората в Пшеводув са шокирани от случая и споделят, че от началото на войната живеят в неустановеност и считат, че спорът от ден на ден се доближава към тях, на запад: " Кой не би се страхувал? Всеки се опасява, тъй като тук сме най-близо до границата. Но дали заплахата е единствено една? Може би има и друга опасност от Беларус. Тази точка на Полша е най-близо до стената ", споделя пенсионерът Ришард Туржаник.

" Познавах една от жертвите доста добре, беше шеф на сушилнята за зърно. Точно претегляше зърното, несъмнено там беше и трактористът. От кантара останаха единствено парчета, ремаркето лежеше там, а тракторът - малко по-нататък ", описа различен мъж.

Хората в селото са изплашени за утрешния ден, споделя и журналистът от радио RMF Матеуш Клистун: " Страхуват се, че такива произшествия ще се повторят и чакат повече и по-ясна информация. Казват, че се усещат в заплаха от февруари, а в този момент - в още по-голяма заплаха. Хората са изнервени. Виждате - военни камиони, полиция, публицистите - всичко това плаши хората. Това по принцип е умерено село, което се занимава със земеделие ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР