Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа закон, изискващ и

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа закон, изискващ и
Коментари Харесай

САЩ разсекретяват проучванията за произхода на COVID-19

Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа закон, изискващ и за евентуални връзки сред експлоадирането на пандемията от COVID-19 и лаборатория в китайския град Ухан, оповестява " Франс прес ".

" Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19, в това число евентуалните връзки с Института по вирусология в Ухан ", акцентира той и добави, че при използването на законодателството администрацията му ще разсекрети и ще показа допустимо най-вече от тази информация.

Споделям задачата на Конгреса за откриване на допустимо най-вече информация за произхода на ковид, уточни още президентът.

Байдън съобщи, че през 2021 година, след встъпването си в служба, е " разпоредил на разследващата общественост да употребява всички налични принадлежности за следствие ".
 Китай подлага на критика политизирането от Съединени американски щати за произхода на ковид
Китай подлага на критика политизирането от Съединени американски щати за произхода на ковид

Съединени американски щати да поканят проверяващи, тъй като вирусът може да е изтърван и от лаборатория в базата Форт Детрик в Мериленд през 2019 година

По негови думи тази работа продължава, само че ще бъде оповестена допустимо най-вече информация, без да се предизвиква " щета на националната сигурност.

Пекин изрично отхвърля опцията " приключване " при проучванията в лабораторията в Ухан да е предизвикало международната пандемия.

Въпреки това огромна част от Конгреса желае да продължи изследванията по тази доктрина, а въпросът се трансформира в опорна точка най-много за републиканските съперници на Байдън.

на Байдън по-рано този месец.
 В Съединени американски щати още няма консенсус за произхода на ковид
В Съединени американски щати още няма консенсус за произхода на ковид

Според Министерството на енергетиката обаче вирусът евентуално е изминал от лаборатория в Китай

Епидемията стартира през 2019 година в китайския град Ухан. По публични данни досега тя е довела до гибелта на близо седем милиона души по света, от които над един милион в Съединени американски щати.

Сред здравните чиновници и американската разследваща общественост обаче остава разделяне по въпроса дали вирусът се е популяризирал инцидентно измежду хората от инфектирано животно, или е изминал по време на проучвания в Института по вирусология в Ухан.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати - едно от американските ведомства, проверяващи бедствието - заключи с " ниска степен на убеденост ", че вирусът евентуално е зародил от лаборатория. Този извод подхожда на оценката на ФБР, само че на няколко други служби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР