Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа в понеделник указ

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа в понеделник указ
Коментари Харесай

Джо Байдън подписа указ за изкуствения интелект

Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа в понеделник декрет за изкуствения разсъдък. Това заяви АП.

Изнасяйки тирада в Белия дом, Байдън означи, че технологията може да даде благоприятни условия, само че също по този начин съставлява опасности и че неговото държавно управление е разискало въпроса с водачите в промишлеността .

Той означи, че заповедта ще изисква от фирмите да потвърдят, че техните системи са безвредни , да подреди на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати да се увери, че AI системите не съставляват химически, биологични или нуклеарни опасности и да подреди на Министерството на защитата и Министерството на вътрешната сигурност да създаване на " изменящи играта кибер отбрани ".

Документът също по този начин ще се концентрира върху евентуалната корист с технологията за измами , като Министерството на търговията ще подкрепи напъните за ясно обозначаване на генерирано от AI наличие, като в същото време ще прегледа правата за дискретност и ще подсигурява, че то се употребява в интерес на потребителите и отбрана на служащи, посочи Байдън.
 Мъск, Зукърбърг и Гейтс с американските сенатори разискват изкуствения разсъдък
Мъск, Зукърбърг и Гейтс с американските сенатори разискват изкуствения разсъдък

Законодателите се борят с това по какъв начин да смекчат заплахите от нововъзникващата технология

Изкуственият разсъдък би трябвало да бъде плануван и ръководен със съразмерна грижа и запаси, считат учените.

Все още се водят договаряния по тази тематика. Според европейските депутати този правилник ще обхване целия пазар на Европейски Съюз. Широко разпространяващият се достъп на обществото до изкуствен интелект, който е подготвен да генерира комплицирано наличие е мотив да се понижи темпото и да се намерения върху досегашната активност.

Искането на евродепутатите към Джо Байдън и Урсула фон дер Лайен е да се свика световна среща на високо равнище, на която да се обсъдят всички провокации и условия към създаването и контрола, както и внедряването на мощен изкуствен интелект .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР