Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви в четвъртък, че

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Байдън: Американски спецчасти ликвидираха лидера на ИДИЛ

Президентът на Съединените щати Джо Байдън разгласи в четвъртък, че американски военни сили са " изтеглили от бойното поле " водача на " Ислямска страна " (ИДИЛ) Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Курайши, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Високопоставен чиновник на администрацията на Съединени американски щати сподели, че Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Курайши е бил погубен при нападението.

Преди това Министерството на защитата удостовери, че американски спецчасти са провели антитерористична задача в Северозападна Сирия през нощта.

" Благодарение на умеенето и храбростта на нашите въоръжени сили, ние " изтеглихме от бойното поле " Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Курайши – водачът на ИДИЛ. Всички американци се завърнаха наред от интервенцията ", сподели президентът Байдън.

От Белия дом показаха, че по-късно през днешния ден Байдън възнамерява да даде повече детайлности за тази военна интервенция в Сирия.

Ал-Хашими беше назначен за водач на ИДИЛ през октомври 2019 година след гибелта на Абу Бакр ал Багдади, който беше погубен при американска интервенция по време на администрацията на президента Тръмп.

Снимката е илюстративна
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР