Президентът на Съединените щати Джо Байдън може да обяви намерението

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън може да обяви намерението
Коментари Харесай

Джо Байдън вероятно ще се кандидатира за президент през следващата седмица

Президентът на Съединените щати Джо Байдън може да разгласи желанието си да се кандидатира за втори президентски мандат през идната седмица, заяви Си Ен Ен, представена от ТАСС.

Според американската медия Белият дом е поканил на публична среща през идната седмица най-големите донори и спонсори на Демократическата партия, с цел да се срещнат с американския президент във Вашингтон, когато най-вероятно той ще разгласи и формалната си кандидатура, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-големите спонсори на Байдън по време на последната президентска акция са измежду поканените на събитието идващия петък. То ще се организира единствено няколко дни след отбелязването на четвъртата годишнина от оповестяването на президентската акция на Байдън за президентските избори през 2020 година Подробности към събитието обаче са ясни, само че се чака то да се проведа отвън територията на Белия дом, твърди " Си Ен Ен ", като се базира на двама свои източници.

Списъкът с поканени включва донори и спонсори, които са събрали по над 1 милион $ за Байдън по време на последната му президентска акция, както и редица други огромни донори на Демократическата партия, отбелязва медията.

По данни на уеб страницата " Аксиос " (Axios) Байдън не бърза да разгласи публично желанието си за преизбиране. Някои от неговите съветници и близки сътрудници считат, че той евентуално ще разгласи кандидатурата си през юли или даже през есента. Според вестника акцията на Байдън е към момента в доста ранен стадий на обмисляне.

Предстоящите президентски избори в Съединени американски щати са планувани за ноември 2024 година Бившият американски президент Доналд Тръмп разгласи кандидатурата си за президентския пост още през ноември предходна година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР