Президентът на Съединените щати Джо Байдън каза в петък, че

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън каза в петък, че
Коментари Харесай

Джо Байдън: Освобождаването на заложници едва започва

Президентът на Съединените щати Джо Байдън сподели в петък, че първичното освобождение на заложници, държани от Хамас, е " единствено начало " и означи, че до момента е " минало добре ".

Байдън означи, че чака повече заложници да бъдат освободени на следващия ден и още повече през идващите дни, като акцентира, че " десетки " ще бъдат освободени по време на четиридневното помирение, което стартира по-рано през днешния ден.

Той сподели пред кореспонденти, че се надява освобождението на американски жители, отведени в Газа, да се случи " скоро ", добавяйки, че тяхното положение към момента не е известно и че Вашингтон няма достъп до описите на заложниците, които ще бъдат освободени.

Американският президент добави, че напъните няма да спрат, до момента в който не бъдат освободени всички заложници, държани от " Хамас ", добавя БНР. 

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че Вашингтон желае да работи за разрешаване на казуса Израел -Палестина с решение за две страни и настоя, че " цикълът на принуждение " в Близкия изток би трябвало да завърши.

Байдън настоя, че израелци и палестинци би трябвало да живеят " един до различен " и да имат " две страни за двата народа ". Той също по този начин изрази изказване, че " Хамас " е " отприщил " офанзивата против Израел, тъй като въоръжената формация се опасява от израелци и палестинци, които " живеят един до друг в мир ", кто военно обучение желае да предотврати това да се случи.

Американският президент предизвести, че като продължава войната, " Хамас " получава това, което желае.

Джо Байдън означи, че е " насърчил " израелския министър председател Бенямин Нетаняху " да се концентрира върху опитите за понижаване на броя на жертвите, до момента в който се пробва да отстрани " Хамас " и че се надява арабските страни да окажат напън върху всички страни в спора " с цел да бъде комплициран негов край допустимо най-бързо ".

Междувременно телевизия Fox News заяви, цитирайки неназован върховен американски чиновник, че групи, свързани с Иран, са атакували военнослужещи на Съединените щати в Ирак и Сирия 73 пъти от 17 октомври насам.

Вчера е имало четири офанзиви, по две в Сирия и Ирак, заяви американската медия, допълвайки, че нито един от случаите не е довел до пострадвания на американски бойци или вреди на техните уреди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР