Президентът на Съединените щати Джо Байдън каза, че вярва, че

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън каза, че вярва, че
Коментари Харесай

Байдън казва, че атаката на Хамас срещу Израел има за цел да попречи на израелско-саудитското размразяване

Президентът на Съединените щати Джо Байдън сподели, че има вяра, че Хамас е направил своите невиждани офанзиви против Израел, с цел да провали дипломатическото топене сред страната и Саудитска Арабия.

Говорейки на акция за набиране на средства във Вашингтон в петък, Байдън сподели, че Хамас е направил офанзивите от 7 октомври частично, с цел да попречи на напъните му за нормализиране на връзките сред Израел и Саудитска Арабия.

Продължете четене

лист от 4 детайла Служител на Държавния департамент подава оставка поради метода, по който Байдън се оправя с войната Израел-Газа Байдън идва в Тел Авив, поддържа описа на Израел за болничната стачка в Газа Байдън споделя, че Съединени американски щати „ държат света дружно “, защото той осъжда Путин и Хамас Посещението на Байдън в Израел демонстрира „ перформативен “ метод към войната в Газа: анализатори завършек на списъка

„ Познай какво? Саудитците желаеха да признаят Израел… да обединят Близкия изток “, сподели Байдън, като сподели на донорите, че палестинската група знае, че той е „ на път да седне със саудитците “.

Миналата седмица Байдън сподели пред 60 минути на CBS, че вероятността за нормализиране е „ към момента жива “, само че ще отнеме време, откакто съгласно известията саудитски управляващи стопираха договарянията с Израел след офанзивите на Хамас от 7 октомври и последвалото израелско бомбардиране на Ивицата Газа.

Рияд изрази угриженост за ориста на палестинците в Газа, която беше изумена от израелски въздушни удари, които съгласно палестински чиновници са умъртвили минимум 4137 души.

Саудитска Арабия поддържа Споразуменията на Ейбрахам, реализирани с посредничеството на Съединени американски щати, съгласно които Обединените арабски емирства и Бахрейн възстановяват връзките си с Израел през 2020 година, само че до момента не е признала самия Израел.

Администрацията на Байдън настоя за нормализиране на връзките сред Израел и Саудитска Арабия, двата най-мощни съдружника на Вашингтон в Близкия изток, и през последните месеци имаше признаци на стопляне на връзките сред страните.

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман сподели пред Fox News през септември, че Рияд се приближава до нормализиране на връзките „ всеки ден “, само че че разрешаването на палестинския въпрос ще бъде от решаващо значение за постигането на договорка.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели на Байдън, че договорката е „ в границите на обсега “ по време на диалози в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк предишния месец.

Израел и Саудитска Арабия също бяха измежду към две дузини страни, които се съгласиха да работят дружно по железопътен и корабен кулоар, разгласен от Байдън на срещата на върха на Г-20 в Индия

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР