Президентът на Съединените щати Джо Байдън има за цел да ...

Президентът на Съединените щати Джо Байдън има за цел да

Байдън готви закон в полза на Северен поток 2

Президентът на Съединените щати Джо Байдън има за цел да отстрани американските наказания по отношение на газопровода " Северен поток 2 " посредством нов законопроект за отбраната, заяви в сряда новинарското списание Foreign Policy.

Държавният секретар Антъни Блинкън и неговите помощници са се обаждали на сенатори, с цел да обезпечат поддръжка за отдръпването на глобите по отношение на газопоровода. Те добавиха, че решаването на управата на Байдън е стимулирано от желанието ѝ да резервира Германия като съдружник, характерно в случай че напрежението сред Русия и Украйна ескалира в нов въоръжен спор.

Говорител на институцията публично нито удостовери, нито отрече тази информация.

Тези дейности макар че са разгневили и републиканците, и демократите в Конгреса. Според тях по този метод се попречва способността да бъдат налагани, разширявани или отменяни наказания и това може да сътвори прецеденти и по други режими, допълват източниците на Foreign Policy.

По-рано този месец Съединени американски щати одобриха нов набор от наказания против съветски предприятия, свързани със " Северен поток 2 "-ход, който беше наказан от Москва.

Източник: duma.bg