Президентът на Съединените щати Джо Байдън има за цел да

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън има за цел да
Коментари Харесай

Байдън готви закон в полза на Северен поток 2

Президентът на Съединените щати Джо Байдън има за цел да отстрани американските наказания по отношение на газопровода " Северен поток 2 " посредством нов законопроект за защитата, заяви в сряда новинарското издание Foreign Policy.

Държавният секретар Антъни Блинкън и неговите помощници са се обаждали на сенатори, с цел да обезпечат поддръжка за отдръпването на глобите по отношение на газопоровода. Те прибавиха, че решението на администрацията на Байдън е стимулирано от желанието ѝ да резервира Германия като съдружник, изключително в случай че напрежението сред Русия и Украйна ескалира в нов въоръжен спор.

Говорител на институцията публично нито удостовери, нито отхвърли тази информация.

Тези дейности обаче са разгневили и републиканците, и демократите в Конгреса. Според тях по този метод се попречва способността да бъдат налагани, разширявани или отменяни наказания и това може да сътвори прецеденти и по други режими, допълват източниците на Foreign Policy.

По-рано този месец Съединени американски щати одобриха нов набор от наказания против съветски предприятия, свързани със " Северен поток 2 " - ход, който беше наказан от Москва.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР