Президентът на Съединените щати Джо Байдън и украинският му колега

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън и украинският му колега
Коментари Харесай

Зеленски пред Байдън: Украйна може да победи

Президентът на Съединените щати Джо Байдън и украинският му сътрудник Володимир Зеленски се срещнаха във вторник в Овалния кабинет . Това стана след тирада пред закрити порти в Конгреса.

Това заяви АП.

По време на срещата Зеленски увери своя съдружник, че Украйна може да излезе победител в борбата против експанзията на Русия .

" Нашите сили напредват и ние сполучливо победихме Русия в Черно море ", означи Зеленски.

В отговор Джо Байдън сподели на украинския президент, че не би трябвало да губи вяра , и още веднъж прикани Конгреса да " постъпи вярно ".

Президентът на Съединени американски щати също по този начин разкри, че е подписал " още 200 милиона $, изтеглени от Министерството на защитата за Украйна ".

По-специално президентът на Съединени американски щати акцентира, че преди малко е дал позволение за изваждане на оръжие и съоръжение от запасите на Министерството на защитата на Съединени американски щати на стойност 200 милиона $.

Както акцентира Байдън, " решенията, които вземаме в този момент, ще дефинират бъдещето за десетилетия напред, изключително в Европа ".

" И това е едно от тези неща: Конгресът би трябвало да гласоподава повече финансиране за Украйна преди ваканцията, преди да създадат на Путин големия коледен подарък, който биха могли да му създадат ", сподели Байдън.
 Зеленски не съумя да завоюва републиканците в Конгреса
Зеленски не съумя да завоюва републиканците в Конгреса

Тревожен сигнал от Капитолия

Той прикани Конгреса да застане с Украйна и да се застъпи за свободата и означи, че Путин още веднъж възнамерява да стартира ракетни офанзиви против украинската енергийна мрежа тази зима, с цел да потопи украинските фамилии " в мрак през студения сезон и да аргументи огромни вреди ". " Не можем и няма да му позволим да успее ", акцентира американският президент.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че не желае Зеленски да губи вяра. Той даде обещание нова помощ на стойност 200 милиона $ бързо да бъде трансферирана на Украйна . В същото време американският водач не посочи какво включва този пакет от военна поддръжка.

Това е седмата среща сред двамата президенти и третото посещаване на Володимир Зеленски във Вашингтон от началото на съветската военна инвазия в Украйна.
 В Съединени американски щати: Няма опрощение за неналичието на финансиране на Украйна
В Съединени американски щати: Няма опрощение за неналичието на финансиране на Украйна

Рейгън несъмнено се върти в гроба, републиканска партия, която той обичаше, се трансформира в партия на Путин

Въпреки напъните на президента на Съединени американски щати да разсее опасенията на украинския си сътрудник по отношение на по-нататъшната помощ на Киев, републиканците не бързат да одобрят нов транш от военна помощ в размер на 61 милиарда $, свързвайки го с вътрешнополитически претенции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР