Президентът на Съединените щати Джо Байдън е в кампания в

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън е в кампания в
Коментари Харесай

Байдън провежда кампания в Пенсилвания, докато демократите обсъждат кандидатурата му

Президентът на Съединените щати Джо Байдън е в акция в сериозно изменящия се щат Пенсилвания, до момента в който се бори да избави застрашеното си изпитание за преизбиране след пагубно показване в дебата на 27 юни против своя противник Доналд Тръмп.

81-годишният Байдън даде обещание да остане в конкуренцията и да завоюва президентските избори на 5 ноември, макар възходящите апели от сътрудници демократи да приключи акцията си.

В неделя Байдън посети църквата на Бога в Христос в северозападната част на Блек Маунт Еъри в северозападна Филаделфия, където влезе в светилището със златни полилеи под овации и зов „ Нека знае, че сме с него! “

По-късно денем той ще пътува до близката столица на щата Харисбърг за обществено събитие със сладолед с членове на профсъюза и локални демократи, заяви акцията му в неделя.

Това е 10-ото посещаване на Байдън в Пенсилвания по време на изборния цикъл през 2024 година В събота той беседва с националните съпредседатели на акцията си, оповестиха от Белия дом, без да дават детайлности.

В записано изявление с водещия на новините Джордж Стефанопулос, излъчено в петък вечерта, Байдън сподели, че единствено „ Всемогъщият Господ “ може да го убеди да се откаже, отхвърляйки опцията водачите на демократите да обединят сили, с цел да се опитат да го убедят да се кандидатира надолу.

Въпреки представянето му, фамилията на Байдън го насърчи да остане в конкуренцията.

Нарастващ напън за отдръпване

Президентът се бори да потуши постепенно кипящото въстание измежду някои демократи в Конгреса и някои авторитетни донори, които се притесняват, че му липсва потенциал да победи Тръмп в светлината на дебата.

Натискът от страна на Конгреса на Съединени американски щати наподобява евентуално ще се усили през идващите дни, защото законодателите се завръщат във Вашингтон от почивка и донорите обмислят желанието си да продължат да финансират акцията му.

Петима законодатели на Съединени американски щати приканиха Байдън да приключи кандидатурата си за преизбиране, в това число Анджи Крейг от Минесота, първият демократ в Камарата на представителите от регион на бойното поле, като съгласно известията други са подготвени да се причислят.

„ Като се има поради това, което видях и чух от президента по време на дебата предходната седмица в Атланта, дружно с неналичието на мощен отговор от самия президент след този спор, нямам доверие, че президентът може дейно да води акция и да завоюва против Доналд Тръмп “, разгласява Крейг, водеща цел за 2024 година в напъните на републиканците в Камарата на представителите, на X.

Две писма се популяризират измежду демократите в Камарата на представителите, призоваващи Байдън да се отдръпна, споделиха източници от демократите в Камарата на представителите.

Американският сенатор Марк Уорнър от Вирджиния се свързваше с някои сътрудници сенатори от Демократическата партия, с цел да ги предложения на допустима среща в понеделник, с цел да обсъдят акцията на Байдън. Байдън сподели пред кореспонденти, че е разговарял с 20 демократи в Конгреса, които са го призовали да остане и сподели, че не знае за сенатори, подготвени да се причислят към Warner.

Политическата рецесия също се разпростира, до момента в който Байдън се готви да одобри десетки международни водачи на среща на високо ниво на НАТО във Вашингтон във вторник и да организира рядка независима конференция.

Пътуването до Пенсилвания е част от акция на Демократическата партия за гласоподаватели през юли, която включва платена медийна акция на стойност 50 милиона $, ориентирана към събития като Олимпийските игри и пътуването на Байдън, брачната половинка му, вицепрезидента Камала Харис и нейния брачен партньор до всяка страна на бойното поле.

Кампанията съобщи, че има за цел доброволци и чиновници да почукат на вратите на повече от три милиона гласоподаватели през юли и август.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР