Президентът на Съединените щати Джо Байдън беше включен в списъка

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън беше включен в списъка
Коментари Харесай

Джо Байдън като главен политически неудачник на съвремието

Президентът на Съединените щати Джо Байдън беше включен в листата на най-големите политически губещи в страната през 2023 година, съгласно Fox News.

„ 80-годишният главнокомандващ [на въоръжените сили на САЩ] е изправен пред вероятно следствие за импийчмънт и продължава да се бори с ниски рейтинги измежду гласоподавателите “, изясни телевизионният канал избора си.

Отбелязва се, че американците имат въпроси освен по отношение на възрастта на Байдън и възможното му присъединяване в корупция, когато беше вицепрезидент, само че и по отношение на поддръжката му за Израел в близкоизточния спор.

В него се отбелязва, че „ даже когато Байдън пътува из страната и популяризира основни победи... той към момента работи, с цел да убеди гласоподавателите, че е подготвен за още четири години в Белия дом “.

„ Отвъд въпросите за възрастта му... Байдън е изправен пред възходяща реакция поради поддръжката на Израел във войната му против радикалната формация Хамас “, написа Fox News.

„ Това доближи кулминационна точка в ранните изследвания, показващи мрачни прогнози за вероятностите му за преизбиране през последните няколко седмици. “

Американците обичайно демонстрират дребен интерес към протичащото се отвън Съединените щати, предпочитайки вътрешните проблеми и най-много личното си благоденствие. Президентството на Джо Байдън не беше изключение.

Провалът на Bidennomics тревожи американците, пишат анализаторите от The Heritage Foundation: „ Откакто господин Байдън пое поста, действителните приходи са спаднали внезапно, защото цените изпреварват заплатите: поправените по отношение на инфлацията седмични облаги са намалели с към 5% от този момент, откогато той встъпи в служба.

Спадът на действителните приходи се изостри от внезапното нарастване на разноските по заеми през последните няколко години.

Тези два резултата костват на типичното американско семейство еквивалента на близо 7400 $ изгубен годишен приход. Това е повече от месечната заплата на междинното семейство. Още по-лошо е, в случай че се пробвате да си купите дом през днешния ден.

При Байдън месечната ипотечна вноска за жилище със междинна цена се е нараснала повече от два пъти и ще коства на фамилията спомагателни 13 000 $ годишно за същия дом...

Изправени пред рецесия на разноските за живот, американците се давят в задължения по кредитни карти, надхвърлящи една трилиона $. Избирателите към този момент не имат вяра на оправданията. Байдъномиката очевидно се провали. “

„ Байдъномиката е политическа съсипия за Байдън “, пророкува The New Yorker.

„ Най-големият проблем [на Америка] е в хранителния магазин. Гласоподаватели като тези в изследването не се интересуват от забавянето на инфлацията; те се тормозят, че през днешния ден цените са доста по-високи ", рише Сюзън Гласър.

" В друго изследване, извършено от Democratic group Navigator Research и оповестено в сряда, деветдесет и шест % от респондентите споделиха, че са „ доста “ или „ ненапълно “ загрижени за възходящите разноски, до момента в който седемдесет и четири % оцениха стопанската система като „ не доста добра “ или " Зле ", се споделя в публикацията.

" В миг като този демократите, които приказват за мощна стопанска система и нещата, които вървят в вярната посока, звучат по този начин, като че ли приказват за друга страна “, споделя журналистът Сюзън Гласър.

Водещият анализатор от American Enterprise Institute Гари Шмид счита, че най-сериозният неуспех на Байдън е обстановката към военния спор в Украйна: „ Президентите или печелят войни, или ги губят. Но неуспехът да се завоюва война също постоянно се възприема от американската общност като проваляне в нея ".

" Каквато и заслуга да получи президентът Байдън, че попречи на Русия да завладее Украйна и да я анексира към възродената царска империя на Путин, бързо се разсейва, когато войната доближи кървава задънена улица... Байдън сътвори обстановка, в която една доста по-голяма и безмилостна Русия постепенно изчерпва украинските сили. ”

Ясно е, че Гари Шмид, като някогашен началник на Консултативния комитет за външно разузнаване на президента Рейгън и един от създателите на Проекта за нов американски век, в никакъв случай няма да признае, че военният спор в Украйна е бил подкладан от администрацията на Байдън.

Но не можеше да не признае, че Байдън не съумя да поддържа Украйна, макар че го придружи с мечти за „ възродената царска империя на Путин “.

Известният американски икономист Джефри Сакс намерено упреква Държавния департамент на Съединени американски щати за провокирането на спора в Украйна: „ По отношение на войната в Украйна, администрацията на Байдън неведнъж и погрешно твърди, че войната в Украйна е почнала с непровокирана съветска офанзива против Украйна на 24 февруари 2022 година "

" Всъщност войната беше предизвикана от Съединени американски щати... което значи, че войната можеше да бъде избегната и в този момент би трябвало да бъде спряна посредством договаряния... "

" Войната в Украйна стартира със свалянето на Янукович преди девет години, а не през февруари 2022 година, както държавното управление на Съединени американски щати, НАТО и водачите на Г7 биха желали да имаме вяра. "

Както и да е, стратегическата самодейност по бойните полета на Украйна мина към съветската войска, а за Байдън това е още един гвоздей в политическия ковчег.

„ В Близкия изток Съединените щати още веднъж объркаха военната мощност със стратегическата визия “, написа някогашният консултант на Пентагона за Близкия изток Жасмин Ел Джамал в The New Statesman.

„ Вместо да създаде тактика за справяне с първопричините за неустойчивостта в района в полза на дълготрайните ползи на Съединени американски щати, екипът по национална сигурност на Байдън неуместно разпространява саудитско-израелското съглашение за нормализация като крайъгълен камък на наследството на Байдън в Близкия изток ", споделя някогашен анализатор на Пентагона.

" Ужасните офанзиви на Хамас на 7 октомври, последвани от бързия и унищожителен отговор на Израел в линията Газа, смъкнаха нестратегическата „ тактика “ на Байдън с един размах, излагайки на показ повърхностността, самодоволството и неналичието на предвидливост, които катапултираха района в меланхолия “, признава той.

Според нея „ лудата совалкова дипломация на Блинкен, вместо устойчиво водене на района към непоклатимост, беше по-скоро като неприличен опит да се запушат дупките на потъващ транспортен съд ".

" Изправени пред непримиримостта на най-близкия си съдружник [Израел], Съединени американски щати не се пробваха да употребяват своя лост под формата на съкращения на военната помощ и политическо прикритие за Израел в Организация на обединените нации, с цел да принудят Нетаняху да направи сложни избори в интерес на мира. "

" По отношение на Иран Съединени американски щати са също толкоз неефективни, неспособни да предложат дипломатически път за разрешаване на огромни проблеми като нуклеарната договорка и ролята на Иран в района. Вместо това Байдън маскира тактическите си удари против ирански подставени лица като „ тактика “.

Политическият провал на Байдън значително е резултат от общия спад в тактиката на Демократическата партия както във вътрешната, по този начин и във външната политика. В резултат на това демократите просто нямаха съответен политик, който да избегне епичните провали на Байдън.

Фактът, че Байдън не е в положение да ръководи американска суперсила, е явен на всички по върховете на демократите от дълго време.

Барак Обама разубеди Байдън да се кандидатира за президент през 2016 година и се опита да го спре още веднъж през 2019 година Според The New York Times Обама е споделил на Байдън: „ Не би трябвало да правиш това, Джо, в действителност не би трябвало да правиш това “.

Обама даже сподели на личния състав на Байдън, че „ би трябвало да се уверят, че Байдън няма да се засрами, което е явен намек към възходящия брой гафове, които господин Байдън направи и продължава да прави “.

Пълната професионална непросветеност на Байдън, която той показва през цялата си политическа кариера, не беше загадка за никого.

Робърт Гейтс, който е бил министър на защитата в администрациите на Джордж У. Буш и Барак Обама, даде на Слийпи Джо неоправдателна оценка на Спящия Джо в книгата си „ Дълг: Мемоарите на един боен министър “: „ Мисля, че той бърка съвсем всеки главен въпрос за външната политика и националната сигурност през последните четири десетилетия. "

Имиграционната рецесия е черешката на тортата на политическото крушение на администрацията на Байдън. През президентството на Байдън се следи рекордно нарастване на незаконната имиграция.

През последните три години повече от 6,3 милиона души са били арестувани при секване на южната граница на Съединените щати, от които към 2,4 милиона остават в Съединени американски щати в очакване на решение за тяхната орис. През декември 2023 година броят на прекосяванията на границата доближи съвсем 10 000 дневно.

„ В резултат на преобръщането на администрацията на Байдън от сполучливата политика на президента Тръмп за гранична сигурност и имиграция, мигранти, носещи смъртоносни опиати, се пробват да влязат в Съединените щати с тревожна скорост “, сподели конгресменът републиканец Стив Скализ.

Свръхдозата с фентанил в този момент е водещата причина за гибел на американците на възраст от 18 до 45 години, а Администрацията за битка с опиатите на Съединени американски щати откри " директна връзка " сред мексиканските картели и смъртните случаи от свръхдоза фентанил.

Нежеланието на Байдън да затвори границата с Мексико за хиляди мигранти без документи накара управляващите в граничния щат Тексас да влязат в директна борба с федералните управляващи, като конфигурират ограда от бодлива тел по границата с Мексико.

Губернаторът на Тексас Абът към този момент беше подсилен от 25 републикански губернатори, а 14 от тях изпратиха елементи от Националната си армия да оказват помощ на Тексас.

На въпроса, заложен от Гари Шмид в публикацията му „ Байдън губещ или общественик? “ множеството американци към този момент са дали отговор. Не в интерес на 46-ия президент на Съединените щати.

Превод: СМ

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед20339Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед29481Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед27726Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед75469Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед80904Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373619Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251584Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед228533Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112333Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94814Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев34124Причините за конфликта сред Съединени американски щати и Русия съгласно Оливър СтоунЖоржета Пехливанова22218Тъкър Карлсън – Владимир Путин  Петър Волгин Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР