Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп има намерение да

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп има намерение да
Коментари Харесай

Тръмп готви нови ограничения за китайските инвестиции в САЩ

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп има желание да увеличи още повече напрежението, като забрани на голям брой китайски компании да влагат в американски софтуерни компании, както и да ограничи още повече износа на технологии към Поднебесната империя, написа The Wall Street Journal, цитирайки свои източници.

Предложенията ще бъдат публично обявени към края на седмицата. Ако те влязат в действие, компании, в които над 25% от капитала е благосъстоятелност на китайци, няма да могат да получават американски сдружения, които се занимават с " индустриално значими технологии ", както ги назовава Белия дом. Таванът може и да бъде по-нисък.

Така администрацията на президента ще продължи намесата си в стопанската система под предтекст " запазване на националната сигурност ". Въведените мита против вноса на стомана и алуминий от Канада, Мексико и Европейския съюз бяха оправдани точно по този метод. " Администрацията споделя: " Ако обявим всички за проблем на националната сигурност, можем да вършим каквото си желаеме ", разяснява Дерек Сизърс, специалист в American Enterprise Institute. " Това е корист с изпълнителната власт ".

Администрацията няма да се опита да скапе към този момент подписани покупко-продажби, само че ще попречи на спомагателни вложения на китайски компании. Няма да бъде правена разлика сред държавни и частни предприятия, защото Белият дом счита, че китайското държавно управление има голямо въздействие върху всички сдружения в страната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР