Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп е обсъдил по

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп е обсъдил по
Коментари Харесай

От Париж - хем приказки за мир, хем укор към сепаратистките избори в Донбас

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп е разискал по време на работен обяд в Елисейския замък с президента на Русия Владимир Путин, президента на Франция Емануел Макрон и канцлера на Германия Ангела Меркел голям брой тематики, в това число Договора за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние (ДЛРСОД), обстановката в Сирия и въпроси от сферата на търговията и глобите, заяви прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.
" По време на обяда, президентът беше седнал до президента Макрон, канцлера Меркел и президента Путин и до доста други международни водачи. Лидерите разискаха редица тематики, в това число ДЛРСОД, Сирия, търговията, обстановката в Саудитска Арабия, глобите, Афганистан, Китай и Северна Корея. По време на траялия два часа обяд бяха извършени многочислени и продуктивни полемики ", съобщи Сандърс, представена от БГНЕС.
По-рано Путин заяви пред медиите, че с Тръмп са съумели да беседват за малко по време на работната закуска в Елисейския замък, където Макрон предложения формалните посетители, участващи в мероприятията в чест на вековния празник от края на Първата международна война. Помощникът на Путин Юрий Ушаков към този момент съобщи в изявление за телевизия " Россия 1 ", че френската страна " упорито е помолила " да няма среща сред Путин и Тръмп по време на мероприятията в Париж в неделя.
Същевременно канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Емануел Макрон дефинираха общите избори в следените от сепаратистите региони на Украйна, които завършиха в неделя вечерта, като " противозаконни и нелегитимни ". " Така наречените избори подкопават териториалната целокупност на суверенна Украйна ", означиха двамата водачи в общо изказване след края на срещата с президента на Украйна Петро Порошенко по време на честванията в Париж във връзка 100-годишнината от края на Първата международна война.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР