Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден

...
Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин се бил съгласил на сделка със Запада за размяна на затворници, включваща Алексей Навални

Президентът на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 съобщи на конференция нощес в предизборния си щаб, че към този момент починалият критик на Кремъл е щял да бъде освободен при замяна на пандизчии със Запада, оповестяват ТАСС и ДПА.

На конференцията Путин сподели, че се е съгласил на договорка за замяна на пандизчии, включваща блогъра преди гибелта му предишния месец. Президентът уточни, че основно изискване за размяната е щяло да бъде това Навални да не се връща в Русия.

Путин назова починалия блогър по фамилия и съобщи, че гибелта му е тъжно събитие.

" Що се отнася до господин Навални: да, той умря. Това постоянно е тъжно събитие. Имали сме и други случаи на умряли хора в центрове за задържане ", сподели Путин на конференцията. " Не се ли е случвало това и в Съединените щати? ", парира той опит на американски публицист да свърже гибелта на Навални в пандиза с равнището на народна власт в Русия, отбелязва ТАСС.

Подобно развиване на събитията " се е случвало и в Съединените щати, и то неведнъж ", сподели Путин.

Според съветските управляващи Навални е умрял на 16 февруари на 47-годишна възраст в наказателната арктическа колония " Полярен вълк ", покрай намиращия се навръх Северния полярен кръг град Салехард, на към 1900 километра североизточно от Москва. Обстоятелствата към гибелта му остават неизяснени. През 2020 година Навални претърпя офанзива с отрова. Вдовицата му Юлия Навална счита, че брачният партньор ѝ е бил погубен в лагера.

Дългогодишният помощник на Навални Леонид Волков назова изказването на Путин " цинично ", отбелязва ДПА. 

Путин, който изрече името на Навални за първи път след гибелта му, в действителност е умъртвил съперника си, сподели Волков, описвайки Путин като " кръвосмучещ бръмбар ", който скоро ще се пръсне.

Думите на Путин като че ли удостоверяват изказването на политическия шеф на Фондацията за битка с корупцията на Навални Мария Певчих, направено към седмица след гибелта му.

Певчих сподели, че е била реализирана договорка за замяна на Навални с руснак, наказан за ликвидиране в Германия, и че деятелят е умрял единствено няколко дни преди размяната да се реализира, напомня ДПА.

Същевременно пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че вдовицата на Навални Юлия е имала опция да пристигна в Русия и да види мъжа си, само че е предпочела да остане в чужбина, съобщи ТАСС.

„ Вдовицата на Навални доста пъти имаше късмет да пристигна в Русия и да види мъжа си. Тя избра да остане в чужбина. Защо? Вие можете да отговорите на този въпрос “, сподели Песков на задграничен публицист, говорейки с него на британски език.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР