Президентът на Русия Владимир Путин заяви в сряда, че е

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви в сряда, че е
Коментари Харесай

Путин си сложи втората доза ваксина срещу COVID-19

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи в сряда, че е получил втората доза ваксина против ковид и прикани руснаците да последват образеца му, заяви Агенция Франс Прес.

„ Искам да ви осведомявам, че тъкмо в този момент, преди да вляза в тази стая, получих и втората имунизация “, сподели той по време на телевизионна среща. „ Предполагам, че вие, като се грижите за себе си и за околните си, ще извършите същото и ще следвате моя образец “, добави той.

68-годишният съветски президент получи първата доза на 23 март, отказвайки да каже коя от трите съветски ваксини –„ Спутник V”, EpiVacCorona или CoviVac - му е била приложена.

В края на март той прикани руснаците да се имунизират против ковид, заявявайки, че страната ще може да приключи всички ограничения за ограничение на разпространяването на вируса, когато към 70 % от възрастните към този момент са имунизирани. Той предвижда, че това ще се случи до края на лятото.

Досега здравните управляващи на Русия са съобщили за над 4,6 милиона случая на заразяване с ковид и 104 000 смъртни случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР