Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че се е договорил

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че се е договорил
Коментари Харесай

Путин и Ердоган задълбочават сътрудничеството в областта на икономиката

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че се е договорил с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган за развиване на двустранните връзки, измежду които най-много задълбочаване на съдействието в региона на стопанската система и търговията, предават турските медии и международните организации.

По време на церемонията по доставката на нуклеарно гориво в „ Аккую “, в която Путин взе участие посредством видеоконферентна връзка, той разкри какво са разискали с Ердоган по време на телефонния диалог по-рано през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Освен съдействието в областта на мирното потребление на атомна сила ние обсъдихме и други настоящи въпроси на развиването на целия комплекс от руско-турски връзки, акцентира Путин.

Най-важното е, че се договорихме за по-нататъшно задълбочаване на съдействието в региона на стопанската система и търговията, за стимулиране на прогресивното повишаване на двустранния стокообмен, който в края на 2022 година надвиши 62 милиарда $, както и за поощряване на двустранните вложения и за подкрепяне на представителите на бизнеса на двете страни, които да навлязат на пазарите на другата страна, сподели съветският водач.

Руският президент заяви, че е разискал с турския си сътрудник и усилването на връзките в региона на туризма сред двете страни.

Интересът към по-нататъшното развиване на туристическия продан бе емфатичен и от двете страни. Както знаете, турските курорти са доста известни измежду нашите жители, като през предходната година повече от 5 млн. руснаци посетиха Турция. Разбира се, значимо е да се основат удобни условия за пътешестване сред двете страни и в този подтекст се договорихме да увеличим размера на двустранните въздушни пътувания, съобщи Путин./fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР